Ove zvijezde su se pobunile protiv standarda ljepote u Hollywoodu i zato ih volimo

NIJE tajna da je izgled i više nego bitan kada je Hollywood u pitanju. I dok je bilo pokušaja da se promijeni narativ, Hollywood i dalje održava dojam nedostižnog. Dakle, evo nekih slavnih osoba koje su se izjasnile protiv nerealnih standarda ljepote.

Zendaya

Govoreći na Beautycon festivalu, Zendaya se pozabavila pitanjem kolorizma: "Kao mulatkinja, važno je da koristim svoju privilegiju da vam pokažem koliko ljepote postoji u afroameričkoj zajednici. Ja sam, moglo bi se reći, prihvatljiva verzija crne djevojke i to se mora promijeniti." 

Zac Efron

Nakon što je glumio u Baywatchu, glumac je za Men's Health otkrio da njegov izgled nije baš dostižan: "Za to je bio potreban Lasix, moćni diuretik. Ne želim to više raditi. Puno mi je draže imati dvije, tri kile viška. Dobio sam nesanicu i pao u prilično tešku depresiju zbog toga."

Jennifer Aniston

U autorskom tekstu za HuffPost, Jennifer je pisala o tome koliko standardi ljepote mogu biti naporni: "Dosta mi je analiziranja tijela koje se svakodnevno događa pod krinkom 'novinarstva'. Objektivizacija s kojom se žene suočavaju je uznemirujuća."

Channing Tatum

Tijekom gostovanja u The Kelly Clarkson Showu, Channing je iskreno govorio o svom tijelu u Magic Mikeu: "Biti u takvoj formi nije prirodno. Morao sam se doslovno izgladnjivati. Nezdravo je biti tako mršav. Ne bih ovako izgledao da ne moram biti gol u većini svojih filmova."

Rihanna

Ne samo da je Rihanna stvorila Fenty beauty, liniju šminke s 50 nijansi pudera za svakoga, već je zvijezda također iskreno govorila o izgledu tijela tijekom svoje karijere. Za The Cut je izjavila: "Kad biram odjeću, gledam koja odgovara mom tijelu, a ne modi. To bi svi trebali raditi."

Pročitajte više