Ovi slavni holivudski parovi zaljubili su se na filmskom setu

Foto: Profimedia

Neke od najdugotrajnijih ljubavnih priča u Hollywoodu započele su na setu. Sjetite se samo Humphreyja Bogarta i Lauren Bacall, koji su se sreli tijekom snimanja filma To Have And Have Not 1944., ili Clarka Gablea i Carole Lombard, koji su se prvi put sreli tijekom produkcije filma No Man Of Her Own iz 1932. godine.

Današnji moćni parovi nisu ništa drugačiji. Mjeseci snimanja praćeni su dugim promotivnim periodom, pa često nije iznenađenje kada kemija na filmskom platnu potakne vezu u stvarnom životu, piše Vogue. Ovo su holivudske ljubavne priče koje su potrajale, ali i one koje su propale nakon odjavne špice.

Penélope Cruz i Javier Bardem

Oscarima nagrađeni par upoznao se na snimanju španjolske drame Jamón Jamón iz 1992., ali njihova veza nije procvjetala sve dok nisu zajedno glumili u Vicky Cristina Barcelona 2008., zajedno sa Scarlett Johansson i Rebeccom Hall.

Nakon što su se dvije godine skrivali od javnosti, vjenčali su se 2010. i dobili dvoje djece, sina Lea i kćer Lunu. Tijekom posljednja tri desetljeća surađivali su na devet filmova, uključujući i nedavni biografski film o Pablu Escobaru Loving Pablo te psihološki triler Everybody Knows.

Zendaya i Tom Holland

Dobivši glavne uloge u franšizi Spider-Man 2016. godine, par se brzo sprijateljio i nasmijao glasinama o vezi na društvenim mrežama. No u srpnju 2021., mjesecima prije objavljivanja njihova trećeg filma iz franšize, Spider-Man: No Way Home, pojavile su se fotografije kako se ljube u Los Angelesu.

"Jedna od loših strana naše slave je ta da privatnost više nije pod našom kontrolom, a trenutak za koji mislite da je između dvoje ljudi koji se jako vole sada je trenutak koji se dijeli s cijelim svijetom", rekao je Holland o fotografijama u intervjuu za GQ. Od tada par šuti o svojoj vezi i izbjegava zajednička pojavljivanja na crvenom tepihu, iako su često viđeni zajedno na događanjima.

Rachel Weisz i Daniel Craig

Davno prije nego što je on postao James Bond, a ona zvijezda nagrađena Oscarom u filmovima The Constant Gardener i The Favourite, britanski glumci upoznali su se dok su 90-ih zajedno glumili u predstavi. Navodno su frcale iskre, ali bila je potrebna još jedna suradnja, psihološki triler Jima Sheridana Dream House, da ih spoji 16 godina kasnije.

Weisz je prije toga završila vezu s redateljem Darrenom Aronofskyjem, a Craigov odnos s producenticom Satsuki Mitchell ubrzo je nakon toga prekinut. Weisz i Craig vjenčali su se na tajnoj ceremoniji u New Yorku u lipnju 2011., a Weisz je 2018. rodila njihovo prvo dijete.

Blake Lively i Ryan Reynolds

U srpnju 2010. Lively i Reynolds potpisali su ugovor o sudjelovanju u superherojskom filmu Green Lantern. Reynolds je još uvijek bio u braku sa Scarlett Johansson, a Lively je još uvijek bila povezana s kolegom iz Tračerice, Pennom Badgleyjem.

Oboje su prekinuli svoje veze do prosinca 2010., a glumac je Lively odveo da upozna njegovu obitelj u Vancouver u prosincu 2011. Vjenčali su se u rujnu 2012. i sada imaju četvero djece. Jedna od najpoznatijih aktivnosti slavnog para je međusobno podbadanje na društvenim mrežama.

Alicia Vikander i Michael Fassbender

Vikander i Fassbender upoznali su se nakon što su dobili uloge svjetioničara Toma i njegove supruge Isabel u romantičnoj drami The Light Between Oceans iz 2016. godine. Par je veoma privatan i izbjegavao je zajedno se pojavljivati na crvenom tepihu tijekom sezone dodjela nagrada, iako su se poljubili kada je Vikander osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu za svoju ulogu u The Danish Girl.

Tajno su se vjenčali na Ibizi u listopadu 2017., a kada su je u izdanju američkog Voguea za ožujak 2018. upitali o bračnom životu, Vikander je rekla: "Osjećam da sam sretnija i zadovoljnija nego što sam ikada bila." Par je 2021. godine dobio sina.

Lucy Boynton i Rami Malek

Produkcija Bohemian Rhapsodyja iz 2018. imala je problema, najblaže rečeno. Sacha Baron Cohen prvotno je potpisao ulogu Freddieja Mercuryja, prije nego što je otišao zbog kreativnih razlika s Queenom, a redatelj Bryan Singer dobio je otkaz nekoliko tjedana prije početka snimanja.

Film je preživio, zaradio je preko 800 milijuna dolara globalno, osigurao četiri Oscara i potaknuo romansu između glavnih glumaca: Maleka, koji je glumio Mercuryja, i Boynton koja je glumila njegovu partnericu Mary Austin. U svom govoru na dodjeli Oscara, Malek je rekao: "Lucy Boynton, ti si srce ovog filma. Zarobila si moje srce. Puno ti hvala."

Nicole Kidman i Tom Cruise

Kad je Nicole Kidman prvi put vidjela Toma Cruisea tijekom audicije za akcijski film Days of Thunder iz 1990., "čeljust joj je pala", rekla je kasnije za People. "Sjećam se da sam ušla, bila sam tako nervozna i vidjela sam ga kako se dovezao u Porscheu. Rekla sam: 'Nema šanse, neću ovo dobiti'", rekla je glumica.

Ali Kidman, tada australska glumica u usponu, ipak je osigurala ulogu uz jednu od najvećih filmskih zvijezda u Hollywoodu. Nakon burne romanse, par se vjenčao na Badnjak 1990. i nastavio glumiti u još dva projekta: romantičnoj drami Far and Away 1992. i kultnom trileru Stanleyja Kubricka Eyes Wide Shut iz 1999. Razveli su se 2001. godine.

Jennifer Lopez i Ben Affleck

Zajednički poznati kao "Bennifer", Lopez i Affleck bili su zlatni par ranih nultih. Upoznali su se na snimanju romantične komedije Gigli iz 2003. i započeli vezu koja je privukla veliku pozornost medija. Par se ubrzo zaručio, Affleck se pojavio u njezinu spotu za pjesmu enny From The Block, a zajedno su radili na drami Jersey Girl iz 2004. godine.

Nakon 18 mjeseci veze, otkazali su vjenčanje i prekinuli. Lopez se udala za Marca Anthonyja, a Affleck oženio Jennifer Garner, no nakon razvoda par se ponovo ujedinio 17 godina kasnije i vjenčao u Las Vegasu u srpnju 2022.

Ryan Gosling i Rachel McAdams

"Obično od svakog posla dobijem jednu blisku vezu, neke romantične, neke ne", rekla je McAdams za InStyle 2010. Njezina filmska romansa s Goslingom, s kojim je glumila u kultnom klasiku The Notebook iz 2004., bila je jedna od onih koje su prešle u stvarni život.

Kad je počelo snimanje, par je navodno imao kreativne razlike, što je redatelja Nicka Cassavetesa natjeralo na intervenciju. "Izgladili su to. Mislim da ju je Ryan poštovao jer je branila svoj karakter i Rachel je bila sretna što je to javno iznijela", rekao je Cassavetes za VH1.

McAdams i Gosling hodali su do 2008., a trenutak koji je učvrstio njihov status holivudskog moćnog para bila je rekreacija poznatog poljupca iz The Notebooka na kiši tijekom dodjele MTV Movie Awardsa 2005. godine.

Robert Pattinson i Kristen Stewart

Stewart i Pattinson pokrenuli su glasine o vezi na setu 2008., dok su glumili Edwarda Cullena i Bellu Swan u Sumraku. Glasine o paru su se pojavile kada su zajedno viđeni na koncertu u Vancouveru, a Stewart je aludirala na vezu u intervjuu za GQ 2011.

Zajedno su glumili u sljedeća četiri dijela franšize Sumrak, ali su se razišli nakon glumičine navodne veze s redateljem filma Snow White And The Huntsman Rupertom Sandersom. Pattinson i Stewart nakratko su se pomirili, ali su se ponovo razišli 2013. godine.

Emma Stone i Andrew Garfield

Još jedan par koji je spojila franšiza Spider-Man. Emma Stone i Andrew Garfield upoznali su se tijekom snimanja filma The Amazing Spider Man iz 2012. godine. Govoreći za Teen Vogue uoči izlaska filma, rekla je da je rad s glumcem bio jedno od najvećih iskustava koje je ikada imala.

Garfield je dodao: "Kao da sam se probudio kad je ušla. Tijekom snimanja bilo je divlje i uzbudljivo. Nisam mogao, a da ne pokušam ostati s njom, držati korak s njom i ne dopustiti joj da pobjegne.” Par je primijećen kako se drži za ruke u New Yorku 2012., proveli su veći dio 2013. snimajući The Amazing Spider Man 2 i zajedno su prisustvovali Met Gali 2014.

2015. počele su se pojavljivati glasine da se par razišao, a u intervjuu za Rolling Stone u prosincu 2016. Stone je potvrdila da je slobodna. Ubrzo nakon toga upoznala je scenarista SNL-a Davea McCaryja, za kojeg se udala 2020. godine.

Pročitajte više