Ovi su standardi ljepote toliko nerealni - da im se možemo samo nasmijati

Foto: Instagram

STANDARDI ljepote na društvenim mrežama često su nerealni i gotovo ih je nemoguće pratiti zbog čega loše utječu na ljude. Buzz Feed je pitao svoje čitatelje koji ih standardi ljepote koji su danas popularni najviše živciraju, a ovo su neki od odgovora koji tjeraju na razmišljanje.

Clean girl trend

"Ono što me trenutno muči je trend 'clean girl' koji zapravo zahtijeva MNOGO šminke i njege za održavanje. Imam više od 30 godina. Moja koža NEĆE izgledati 'rosno' i 'čisto' bez korektora i pudera. Čula sam previše muškaraca kako govore da samo žele 'običnu' djevojku koja izgleda 'prirodno'. Žao nam je, ali Hailey Bieber se NE budi izgledajući savršeno. To je otrovan trend koji promovira ideju da bi žene trebale prirodno izgledati savršeno."

@petekalemdar

Marabayynn aşkolarımmm

♬ Glimpse of Us - Joji

Ravan trbuh

"Možeš biti debeo, ali samo ako su ti masnoće raspoređene na pravim mjestima. Moraš biti oblikovana poput violine, s velikom stražnjicom, bokovima i grudima, ali tvoj trbuh mora biti ravan kao palačinka. Svatko tko ima stomačić nije privlačan."

Starenje i rađanje

"Danas se hvali starenje samo ako izgledaš kao da ne stariš uopće. Isto tako, poželjne su žene koje rađaju djecu, ali ne izgledaju kao da su ikad bile trudne. Nerealno."

Tijelo poslije poroda

"'Savršeno' tijelo nakon poroda ne postoji. Moje su sise sada spuštene, stražnjica mi se rastvorila, a još uvijek imam strije na trbuhu. Prošla je godina dana otkako sam rodila drugo dijete. Nevjerojatno je da ljudi vjeruju da bi se naša tijela samo trebala magično 'oporaviti' nakon rođenja i rasta djeteta."

Njega lica

"Tinejdžeri danas kupuju sve te proizvode za njegu kože koji im NE TREBAJU. Sve što bi netko te dobi trebao koristiti je sredstvo za čišćenje i hidrataciju, možda tonik ako su skloni aknama. Ali tko god podučava ovu djecu da trebaju skupe proizvode protiv starenja - nije normalan."

@michelesullie Banana + avocado + honey mask cleanser 🍌🥑🍯🧊🎀💕 #preppy #sephorakids #motheranddaughtergrwm #preppygrwm #drunkelephant #grwm #weledaskinfood #djerfavenue #naturalbeauty #skincareroutine @💗Michele & Ellie💗 ♬ Stuck In The Middle - Tai Verdes

Sijeda kosa

"Živcira me što se žene koje posijede gledaju kao stare, a sijedi muškarci su kao privlačni."

Besprijekorna koža

"Besprijekorna koža trend je ljepote koji se ne bi trebao normalizirati. Uvijek sam tako nesigurna u vezi svojih prištića, ali to je normalna stvar i ja to znam."

Biti žena

"SVE što ima veze s time što ste žena! Kako smo došli do točke u kojoj 'ljepota' podrazumijeva frizerski salon svakih tjedan dana, profesionalno njegovane nokte i nožne prste svaki mjesec, redovite injekcije botoxa, izbjeljivanje zubi, savršeno ravan trbuh i nula tjelesne masnoće - ali bolje bi vam bilo da imate i obline na pravim mjestima?"

Pročitajte više