Ovo je 10 najgorih božićnih filmova ikad snimljenih

Screenshot: YouTube

ZA mnoge sezona blagdana predstavlja idealno vrijeme za uživanje uz šalicu toplog napitka i dobar božićni film. Međutim, ako niste pažljivi pri odabiru filma, mogli biste provesti dva sata gledajući neuspjele pokušaje božićnih filmova.

PrettyFamous donosi popis 10 najgorih filmskih ostvarenja s božićnom tematikom. Popis je sastavljen na temelju ocjena na stranicama IMDb i Rotten Tomatoes.

10. Christmas With the Kranks

Priča govori o bračnom paru Krank koji odluči izbjeći božićne tradicije i umjesto toga krenuti na krstarenje Karibima. To njihovim susjedima koji su opsjednuti božićnim ugođajem nikako ne odgovara te Krankovi uskoro postanu izopćeni iz društva zbog nedostatka božićnog duha.

9. Deck the Halls

Steve (Matthew Broderick), tata iz predgrađa i zaljubljenik u Božić, dolaskom svog novog susjeda Dannyja (Danny DeVito) nailazi na neočekivane probleme. Naime, Danny planira osvijetliti svoju kuću s dovoljno lampica kako bi bila vidljiva iz svemira. Naravno, Steve objavljuje rat Dannyju i tu počinje nadmetanje.

8. Surviving Christmas

Bogati izvršni direktor Drew Latham (Ben Affleck) nema rodbinu ni prijatelje i postaje nostalgičan za svojim domom iz djetinjstva kako se Božić bliži. Kad posjeti svoju staru kuću i pronađe drugu obitelj koja tamo živi, ​​nudi novim vlasnicima veliku svotu novca da se pretvaraju da su mu roditelji. Međutim, kada se pojavi njihova kći Alicia, stvari postaju sve napetije.

7. Home Alone: The Holiday Heist

Nakon što je ostao sam kod kuće, osmogodišnjak kojeg je utjelovio Christian Martyn ulazi u bitku s lopovima koji pokušavaju opljačkati kuću. 

6. Santa With Muscles

Amnezija učini da zločesti tajkun kojeg glumi Hulk Hogan umisli da je Djed Božićnjak. Priča se zakomplicira kad se odluči pojaviti u lokalnom sirotištu.

5. A Merry Friggin' Christmas

Boyd je prisiljen provesti Božić u kući svojih roditelja te mora krenuti na put sa svojim ekscentričnim ocem kako bi prije jutra nabavio božićne darove za svog malog sina.

4. The Nutcracker

Božić u Beču dosadan je 9-godišnjoj Mary sve dok njezin voljeni ujak Albertine ne stigne i ne uruči joj poseban poklon: začarani orah. Na božićnu noć orašar - nazvan NC - oživljava i odvodi Mariju u čarobnu zemlju. Mary otkriva da se čudesno kraljevstvo suočava sa strašnom prijetnjom zlog kralja štakora, a kad orašara otmu, mora okupiti svoje nove prijatelje kako bi spasila NC-a.

3. Santa Claus Conquers the Martians

Vladar Marsa uznemiren je što su djeca s Marsa lijena i pod utjecajem previše pop kulture sa Zemlje. Opsjednuti su televizijskim programima i ne žele puno raditi. U pokušaju da djecu ponovno razveseli, Kimar nalaže otmicu Djeda Mraza, nadajući se da će ih veseli stari proizvođač igračaka znati razveseliti.

2. Santa Claus

Čarobnjak Merlin pomaže Djedu Božićnjaku spasiti djecu koju vrag dovodi u napast da budu zločesta. Film je izašao 1959. godine.

1. Saving Christmas

Godišnji božićni domjenak Kirkove sestre uskoro će uništiti Christian, njegov šogor. Kirk ubrzo shvaća da mora pokazati Christianu koliko je Krist važan za božićne blagdane. Film koji je izašao 2014. godine je rekorder, njegova ocjena je samo 1.4.

Pročitajte više