Ovo je već sad najpopularniji detalj na Adventu u Zagrebu

Foto: Instagram/Luka Šangulin/Index

CRVENI fićo s božićnim drvcem na krovu odmah je postao najpopularnija atrakcija zagrebačkog adventa. Tako se barem čini zasad jer su društvene mreže preplavile fotografije posjetitelja Adventa upravo s tog mjesta.

Fićo se nalazi na Gornjem gradu, točnije na platou Gradec, i čini savršenu kulisu za božićnu fotografiju. Već se sinoć, na dan otvaranja, čekalo na red za fotografiju s fićom.

Inače, Advent u Zagrebu otvoren je u subotu paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu. Nakon toga upaljene su lampice na Zrinjevcu te je krenuo program ovogodišnjeg, nešto skromnijeg, Adventa nego prijašnjih godina.

Ove godine nema nekih atrakcija poput, primjerice, Ledenog parka, ali su zato dodane neke druge, poput dvorišta Akademije likovnih umjetnosti u kojem se održava dio programa.

Osim dvorišta Akademije likovnih umjetnosti, uvelo se još pet novih programa. To su Advent u LADU, Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima. Motiv ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke, a naglasak je stavljen i na kulturno-glazbeni program.

Umjesto klizališta na Tomislavcu, postavljene su siluete klizača

Pročitajte više