Ovo je najgledaniji film na Netflixu. Na IMDb-ju ima ocjenu 5.6, nižu se kritike

Foto: Press

Krajem prošlog tjedna na Netflix je stigao Atlas, dugoočekivani znanstvenofantastični triler s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi.

Prema podacima analitičke tvrtke FlixPatrol, film se za nekoliko dana popeo na vrh trendinga Netflixa u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. 

O čemu se radi u filmu?

Radnja filma prati Atlas Shepherd, briljantnu, ali ciničnu analitičarku podataka koja ne vjeruje umjetnoj inteligenciji. Atlas se pridružuje misiji čiji je cilj zaustaviti zlog robota Harlana, koji se okrenuo protiv čovječanstva iako je bio stvoren da mu pomogne. Nakon što misija pođe po zlu, Atlas se mora udružiti s umjetnom inteligencijom nazvanom Smith kako bi preživjela i spasila svijet.

 

Recenzije gledatelja

Međutim, iako je trenutno najgledaniji film na toj streaming platformi, gledatelji i kritičari mu nisu naklonjeni. Film zasad ima ocjenu 5.6 na IMDb-ju, koja se temelji na 19.000 recenzija. Ovo su neke od njih.

"Jennifer previše cvili, plače i vrišti. Dobri vizualni efekti i priča ima veliki potencijal. Ali nažalost ovako loša glavna glumica može upropastiti film. Većinu vremena sam morao imati smanjenu glasnoću jer je ona plakala i vrištala svake dvije minute što čim čini zamornim i teškim za praćenje. Također, priča je previše usredotočena na nju."

"Je li bilo super? Ne. Je li zadržao pozornost mene i moje obitelji dva sata? Da. Priča nije ništa novo, ali reći da je ovaj film smeće samo zato što J.Lo glumi u njemu je ludost. I Simu Liu je napravio dobar posao."

"Ako se pitate kako je Jennifer Lopez uspjela dobiti glavnu ulogu, za koju je potpuno pogrešna, pa... ona je producirala film. Ista stvar kao i s njenim prethodnim filmovima."

"Nažalost, opet loš film. Drago mi je što ga nisam gledao u kinu jer bi inače plakao za novcem kojim sam platio karte ili bih ustao i otišao ranije. Kraj je predvidljiv, kao i cijeli film. Zar se više nitko ne trudi napisati koherentnu priču?". 

Što kažu kritičari?

Također,  Atlas se, prema kritičarima, nije baš istaknuo u žanru znanstvene fantastike. Film trenutno ima oko 17% na Rotten Tomatoesu, što je očito vrlo nisko za visokobudžetni Netflixov film.

Todd Gilchrist iz Varietyja rekao je da je Atlas obilježila "nestašica originalnih ideja koje potkopavaju privlačnost filma, ostavljajući Lopez da se sama brine za sebe."

William Bibbiani iz Wrapa kaže: "Negdje ispod generičkih dijaloga, neugodnog zapleta, osrednje akcije i neobično neučinkovitih izvedbi, krije se dobra ideja. Šteta što je filmaši nisu pronašli."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.