Ovo je najhot frizura 2024. (i velike su šanse da je već imate)

Foto: EPA

Vogue, najutjecajniji modni časopis na svijetu, objavio je najpopularniju frizuru u 2024. godini. Naziv te frizure je Nirvana i kažu da "izgleda seksi i na 20-godišnjakinjama i na 70-godišnjakinjama". 

Pa evo o kakvoj frizuri je riječ...

Mnoge žene prošetale su ovu frizuru na crvenim tepisima ove godine

Crvene tepihe ispunila su izdanja kratke kose do ramena ili ključne kosti, ali s opuštenim, cool i pomalo razbarušenim stilom. Pomislite na Kurta Cobaina, ali 30 godina kasnije, i znat ćete odakle je frizura dobila ime.

Sydney Sweeney posljednja je slavna osoba koja je tako ošišala kosu, debitirajući sa svojim novim midi bobom inspiriranim Cobainom u Milanu. Jennifer Aniston, Emma Stone i Isabelle Huppert također su obožavateljice ove trendi frizure. 

"Obožavamo ovu frizuru", kaže stilistica Maria Baras, koja objašnjava da su ovakve frizure srednje dužine uvijek bile popularne. U njezinom salonu Cheska klijenti to redovito traže. "Savršena je za one koji žele promjenu, ali ne žele prekratko ošišati kosu", napominje.

Možete se stilizirati na više načina

Još jedan razlog zašto je Nirvana frizura tako popularna? "Nevjerojatno je svestrana jer pristaje različitim oblicima lica i može se lako prilagoditi prilikom stiliziranja. Dobro izgleda s različitim razdjeljcima, odlično sa šiškama spuštenim na stranu i prednost joj je u dužini, što znači da je možete vezati u konjski rep kada vježbate ili isprobavate drugačiji izgled", objašnjava Baras.

"Bez obzira na to imate li 20 (kao Sweeney) ili 70 (kao Huppert), Nirvana frizura pristaje svim uzrastima - mi smo opsjednuti", zaključuje Vogue.

Pročitajte više