Ovo je najslušanija eurovizijska pjesma ikad

Screenshot: YouTube

ČAK i ako ne pratite Eurosong, ovu ste pjesmu morali čuti. Pobjednička pjesma Nizozemca Duncana Laurencea Arcade s Eurosonga 2019. godine premašila je milijardu streamova već 2021. i najslušanija je pjesma ikad s ovog glazbenog natjecanja na Spotifyu.

Nakon Duncanove pobjede 2019., ljubavna balada je dospjela na ljestvice većine europskih zemalja, kao i na drugo mjesto Billboardove liste Euro Digital Song Sales, a također je postigla uspjeh u Belgiji, Grčkoj, Estoniji, Švedskoj, Islandu i - logično - u Nizozemskoj.

TikTok obožava Arcade

Duncan je u listopadu 2019. predstavio svoj drugi singl Love Don't Hate It, a zatim je počeo raditi na svom prvom albumu. Uz pomoć svog dečka Jordana Garfielda objavio je Small Town Boy LP u ljeto 2020., iznjedrivši još tri hit singla Someone Else, Last Night i Feel Something.

S novim albumom ponovo se stvorio interes za Duncanovu pobjedničku pjesmu na Eurosongu, a njena je popularnost eksplodirala 2021. zahvaljujući TikToku. Nakon što je postala viralna na društvenoj mreži generacije Z, Arcade je dobio više od 200 milijuna streamova na Spotifyu.

Pročitajte više