Ovo je nova Miss Universe Hrvatske

Foto: Index/Josip Bandic / CROPIX/Tomislav Miletic/PIXSELL

Nova Miss Universe Hrvatske je Zrinka Čorić. 

Predstavljat će Hrvatsku na 73. izboru za Miss Universe koji se ove godine održava u Meksiku. Krunu joj je predala Andrea Erjavec, prošlogodišnja pobjednica.

Prva pratilja je Marta Leković, a druga je Lana Vuković. Claudia Mihoković je treća pratilja, a Sofya Kotava proglašena je četvrtom pratiljom. Za Miss simpatičnosti izabrana je Lana Vuković. 

Tko je nova Miss Universe Hrvatske?

Zrinka ima 22 godine i dolazi iz Dubrovnika. Završila je Srednju medicinsku školu. Kaže da je, unatoč rizicima, uvijek pokušala slušati sebe te na taj način učiti nositi se usponima i padovima koji su je doveli do većeg samopouzdanja. Kroz modu i fotografiju Zrinka pronalazi inspiraciju za sve, a u slobodno vrijeme bavi se fitnes treningom, čitanjem knjiga moderne psihologije, a putovanja joj daju osjećaj slobode i stvaraju uvijek nove uspomene.

Zrinka se često uključuje u razne humanitarne akcije gdje pomaže djeci, odraslima te brizi za okoliš. Ranije je naglasila da bi se kao Miss Universe Hrvatske zalagala za podizanje svijesti i brige o mentalnom zdravlju i smanjenju stigme povezane s tim problemom te za osnaživanje žena i djevojaka i poticanje u ostvarenju njihovog punog potencijala, liderstva, obrazovanja, rada na samopouzdanju.

Ove djevojke bile su u top 5

Izbor za Miss Universe Hrvatske održan je u Zagrebu, a za prestižu titulu borilo se 15 finalistica. Djevojke su se u finalnom izboru predstavile u večernjim i cocktail haljinama te kupaćim kostimima. U top 5 ušle su: Zrinka Čorić, Sofya Kotava, Marta Leković, Claudia Mihoković i Lana Vuković.

U top 10 našle su se i Sara Antić, Dajana Barišić, Lorena Čačija, Anastasija Ičević i Matea Ilić.

Sudjelovale i dvije udane žene

Nakon što su se na posljednjem svjetskom izboru Miss Universe prvi put u povijesti natjecale udane žene i majke, taj trend nije zaobišao ni hrvatsku inačicu ovog prestižnog izbora. Prvi put u povijesti na izboru Miss Universe Hrvatske sudjelovale su čak dvije udane žene. 

Voditelji izbora bili su Jelena Glišić i Davor Garić, a u glazbenom programu nastupili su Kim Verson, operna pjevačica Marija Vidović te pobjednik The Voicea Hrvatska Martin Kosovec.

Pročitajte više