Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu. No svima je zasmetala jedna stvar

Foto: Press

FILM Leave the World Behind popeo se na prvo mjesto Netflixove ljestvice gledanosti.

Novu apokaliptičnu psihološku dramu, kojoj su mnogi prognozirali uspjeh i u kojoj glume Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke i Kevin Bacon, producirala je tvrtka Higher Ground Productions, koju su osnovali bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle.

Adaptiran prema istoimenom romanu iz 2020. autora Rumaana Alama, Leave the World Behind prati društvo koje se raspada nakon što se tehnološka infrastruktura, od telefona do televizora, počne urušavati.

Gledatelji nezadovoljni

Unatoč munjevitom usponu na vrh ljestvice streaming servisa, Leave the World Behind dobio je različite kritike, a reakcije gledatelja još su više podijeljene. Na web stranici Rotten Tomatoes Leave the World Behind može se pohvaliti ocjenom kritičara od 75 posto pozitivnih.

 

Gledatelji su na društvenim mrežama dali svoj sud, a mnogi su iznijeli istu pritužbu: film jednostavno ne može opravdati svoje trajanje od 140 minuta. "Filmu treba užasno dugo da konačno dođe do poante, a kada dođe, ona je pesimistična", komentar je na X-u.

"Gledam Leave the World Behind. Evo zašto je to pogreška. Želim gledati i druge stvari, a ovaj film traje skoro dva i pol sata", požalio se netko drugi. "Sigurno nije trebalo trajati gotovo dva i pol sata, većina filmova ne mora trajati više od sat i 50", dodao je treći korisnik.

Radnja filma

Film prati četveročlanu obitelj koju čine majka Amanda (Julia Roberts), otac Clay (Ethan Hawke) i njihovo dvoje djece Rosie (Farrah Mackenzie) i Archie (Charlie Evans). Obitelj je unajmila luksuzni apartman na Long Islandu, kamo odlazi na ljetovanje.

Njihov idilični odmor prekida dolazak vlasnika apartmana Georgea (Mahershala Ali) i njegove kćeri Ruth (Myha'la), koji im javljaju da diljem New Yorka nema struje i da ne znaju što se događa. Situacija se ubrzo počinje pogoršavati, a dvije obitelji primorane su surađivati.

Pročitajte više