Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu

Foto: Press

Prije nešto manje od dva tjedna na Netflix je stigao novi film s Kevinom Hartom naslova Lift. Osim njega, u ovoj komediji glume Gugu Mbatha-Raw, Vincent D'Onofrio, Úrsula Corberó, Billy Magnussen, Viveik Kalra, Yun Jee Kim i Sam Worthington.

Film se već danima ne skida s prvog mjesta hrvatskog i svjetskog trendinga na Netflixu. Iza njega, najgledaniji filmovi na Netflixu u Hrvatskoj su 60 minutes, Favourite, Murder On The Orient Express i The Kitchen. U top 10 nalazi se i Society of the Snow, film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma koji nije na engleskom jeziku.

O čemu je riječ u filmu Lift?

"Međunarodna ekipa pljačkaša, predvođena Cyrusom Whitakerom (Kevin Hart), udružuje se kako bi ukrala 500 milijuna dolara iz putničkog zrakoplova", glasi opis filma. Skupina kriminalaca angažirana je da napravi ono što najbolje znaju - pljačkaju bogate. Trebaju ukrasti novac iz zrakoplova prije nego što on završi u pogrešnim rukama.

 

Pljačka bi se trebala dogoditi u zrakoplovu usred leta, a Cyrus je glavni mozak tima. Iskusan je lopov koji se nagodio s vladom u posljednjoj pljački i daje sve od sebe kako bi skovao savršen plan, no brojne komplikacije dovode do toga da će ekipa dio plana morati improvizirati.

Gledatelji nisu oduševljeni

Iako je, očito, vrlo popularan na toj streaming platformi, Lift nije naišao na sjajne recenzije. Na IMDb-ju ima ocjenu 5.5/10, a na Rotten Tomatoes tek 29%. 

"Pljačkaška ekipa Kevina Harta krade ideje iz boljih filmova", "Dosadan je", "Hart je karizmatičan, no njegov šarm nije dovoljan da film postigne uspjeh", "Nema ništa posebno u ovom filmu", "Ništa me nije držalo prikovanim za ekran, ali nije da mi je nešto posebno smetalo", "Sličan je već viđenim pljačkaškim filmovima", komentiraju gledatelji.

Pročitajte više