Ovo je vozač ZET-a koji je pomogao Zagrepčaninu čiji se auto zapalio na raskrižju

Foto: Privatni album

VOZAČ ZET-ovog autobusa na liniji 109, Ivica Turovec, potrčao je u pomoć vozaču čiji je automobil jučer zahvatila vatra na križanju Selske ceste i Jadranskog mosta u Zagrebu. Razgovarali smo s Ivicom, koji je u ZET-u već skoro 30 godina. Skromno nam je odmah na početku razgovora rekao da ne bi htio od toga raditi veliku priču jer smatra da bi na njegovom mjestu svatko to učinio.

"Vozim tu liniju 109 već nekoliko godina. Jučer sam se vraćao iz Dugava prema Črnomercu. Kad sam prošao most, zahvatilo me crveno na semaforu i promatrao sam što se događa u prometu, kao i svaki drugi vozač. Kako sam bio prvi na semaforu, odmah sam vidio auto u plamenu. Htio sam što prije pomoći čovjeku, ali nisam mogao ostaviti autobus na semaforu, pa sam čekao da uspijem doći do stanice, tamo sam stao, osigurao autobus, uzeo protupožarni aparat i krenuo prema automobilu", ispričao nam je Ivica.

"Tamo je već bio jedan gospodin s manjim aparatom, vjerojatno s obližnjeg kioska, pa smo zajedno gasili, ali njemu se aparat prije potrošio jer je bio manji. Vatra se teže gasila, učinilo mi se da je uzrok požara bila struja, pa sam maknuo kleme s akumulatora da zaustavimo požar", govori nam vozač koji je tijekom gašenja vatre ozlijedio jagodice. "Spržio sam ih dok sam micao kleme", dodaje.

"Vjerujem da bi svatko to napravio"

Bio je tamo dok se požar nije sasvim ugasio, a kad je došla i policija, vratio se za volan autobusa i nastavio s vožnjom. "Putnici su me čekali, morao sam dalje", kaže nam i dodaje da su ga putnici pohvalili zbog reakcije. Ipak, skromno je rekao da ne misli da je njegov potez nešto "posebno".

"Vjerujem da bi to svaki vozač napravio, ma svaki prolaznik, samo oni nisu imali aparat, a ja jesam. Svi moji kolege bi to isto napravili i jesu kroz karijeru vožnje", naglašava nam ovaj savjesni vozač, inače iz Podvrha. "Nagledao sam se ja svega u prometu, jednostavno ćeš uvijek pomoći kad možeš", dodaje.

Pročitajte više