Ovu plažu zovu jadranskom Copacabanom, duga je 13 km, a na nju stane 150.000 kupača

Foto: Shutterstock

Tko god je ljetovao u Crnoj Gori, gotovo sigurno je posjetio i Veliku plažu u Ulcinju.

Popularna destinacija na samom jugu Crne Gore najdulja je plaža na Jadranu, duga 13 kilometara i široka 60 metara, s površinom od 600 tisuća metara kvadratnih. Proteže se od Bojane do Port Milene u Ulcinju, a njezin kapacitet je nevjerojatnih 150.000 kupača.

Upravo zbog toga mještani je nazivaju ulcinjskom Copacabanom, po slavnoj plaži koja se nalazi u Brazilu. Za Veliku plažu je karakterističan veoma dug plitki pojas morske vode, pa ovdje jednako uživaju i djeca i oni nešto stariji.

Pohvalio ju je i New York Times

U zaleđu Velike plaže, odnosno neposredno uz nju, u zelenilu suptropskog, mediteranskog i ukrasnog bilja, nalazi se hotelski kompleks sa sportskim terenima za tenis, nogomet, košarku, odbojku i rukomet. Velika plaža u Ulcinju izuzetno je omiljena među turistima i zbog veoma sitnog pijeska bogatog mineralima kojima mnogi pripisuju ljekovita svojstva.

Plažu je pohvalio i New York Times uvrstivši je u najpopularnije turističke destinacije 2010. godine, a cijelo područje odlično je za ljetovanje jer se ovdje osim nje nanizalo još dvadesetak plaža, pa je izbora napretek.

Plaža i grad Ulcinj nalaze se nedaleko od ušća rijeke Bojane u Jadransko more. Bojana je prirodna granica Crne Gore i Albanije, pa već imate materijala i za izlete. Svega deset kilometara istočnije nalazi se albanska granica na kojoj je zaštićen močvarni krajolik, a četrdesetak kilometara sjevernije nalazi se predivno Skadarsko jezero.

Pročitajte više