Ovu web adresu zovu najboljom beskorisnom stranicom na internetu. Evo o čemu se radi

Screenshot: HTML 2 Music

JESTE li čuli za web stranicu HTML 2 Music? Ljudi na društvenim mrežama ovaj su sajt već prozvali najboljim beskorisnim sajtom u posljednjih nekoliko godina, a kada čujete o čemu se radi, bit će vam jasno zašto.

Stranicu je osmislio hrvatski poduzetnik Stevica Kuharski, koji je objasnio princip na koji funkcionira.

"Radi se o generatoru melodije, a kao ulaz uzima web stranicu", rekao je.

"Na osnovu njene strukture generira melodiju. Sajt ne radi apsolutno ništa drugo nego svira (i omogućuje download snimke)."

Dakle, jednom kada uđete na stranicu html2music.com, ugledat ćete prozorčić u koji ćete moći zalijepiti link bilo koje web stranice na internetu.

Zatim trebate stisnuti gumb "play" i tada će sustav početi puštati melodiju, koju kasnije možete preuzeti ako želite.

Kuharski je na Facebooku napisao i kako se uopće rodila ideja za osmišljavanje ovog projekta.

"Sviram u subotu popodne i razmišljam o harmonijama, ljestvicama, općenito o glazbi i strukturi. Padne mi na pamet kako je user interface isto tako harmoničan, strukturiran, nekad i oku ugodan. Sviram i dalje, na redu je 'Ako znaš bilo što' od Azre i mislim si kako bi bilo fora uzeti HTML strukturu bilo koje web stranice i na osnovu nje generirati melodiju. Ne bude mi teško, jučer popodne sjednem, testiram bi li tako nešto bilo moguće i kako bi zvučalo, pa napravim app koji doslovno svira web stranice. Složio sam četiri načina sviranja, melodija se može generirati u bilo kojem ključu, odabire se dubina "istraživanja" HTML strukture, a sve to rezultira različitim melodijama!"

"Ako ste se ikad pitali kako bi zvučala melodija user interfacea, ovo je rješenje za vas! Jedino nisam siguran tko je dovoljno, recimo, neobičan, da bi mu/joj to palo na pamet. Ja znam da jesam", našalio se za kraj.

Sviram u subotu popodne i razmišljam o harmonijama, ljestvicama, općenito o glazbi i strukturi. Padne mi na pamet kako...

Objavljuje Stevica KuharskiPonedjeljak, 3. siječnja 2022.

Pročitajte više