Pad lijepe milijarderke: Glamuroznu kći diktatora strpali u ludnicu

Foto: Guliver Image/Getty Images

GULNARA KARIMOVA, kći preminulog uzbečkog diktatora Islama Karimova poznata po svojoj ljubavi prema raskoši, trenutno je navodno zatvorena u psihijatrijskoj ustanovi.

Ova nekad moćna poslovna žena, pop diva i miljenica svog oca diktatora, odjednom je nestala iz javnog života te je dvije godine bila zatočena u kućnom pritvoru, a nakon smrti oca prije mjesec dana, sudbina 44-godišnje Gulnare postala je još teža.

Nasljednik njenog oca Šavkat Mirzijajev zatvorio ju je na psihijatriju. Iako ova vijest nije potvrđena, jer je do informacija u Uzbekistanu teško doći, Facebook grupa "Zdravlje za Karimova" tako nešto dala je naslutiti.

"Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Gulnara premještena u bolnicu za psihičke bolesnike. Tu nam je informaciju kasnije potvrdio i visoki dužnosnik vlade", napisali su.

Pretpostavlja se da je Mirzijajev strpao Gulnaru na psihijatriju jer se boji da bi mogla postati prijetnja za njegovu poziciju, iako ni njen otac nije imao milosti prema njoj. Iako su je godinama proglašavali nasljednicom svog oca, Islam, koji je svoje političke protivnike navodno i kuhao, Gulnaru je zatočio u kućni pritvor zbog optužbi za korupciju i golišavih fotografija.

Do tada se Gulnara okušala kao manekenka, pjevačica, diplomatkinja te poduzetnica, a imala je i diplomu s Harvarda. Mediji su je opisivali kao princezu Uzbekistana. Nakon što su u javnost procurile fotke na kojima nosi samo perje pauna, otac joj to nije mogao oprostiti. Oni koji su je upoznali nisu o njoj imali dobro mišljenje.

"Pohlepna je i jako ambiciozna, a uz pomoć oca uništava sve koji joj stanu na put", piše u jednom izvještaju objavljenom na Wikileaksu. 

Pročitajte više