Pad moćne dinastije: Kako je pas američkog odvjetnika poslao na doživotnu robiju

Foto: Maggie Murdaugh/Facebook

Od 21. rujna na Netflixu je dostupna druga sezona dokumentarne serije Murdaugh Murders: A Southern Scandal. U tri nove epizode vide se detalji raspleta suđenja u kojem je Alex Murdaugh u ožujku ove godine osuđen na doživotnu robiju zbog ubojstva supruge Maggie i sina Paula. 

Pad jedne od najmoćnijih američkih obitelji

Odvjetnik iz Južne Karoline i glava nekad moćne obitelji Alex Murdaugh osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja. Porota je u ožujku ove godine bivšeg uglednog odvjetnika proglasila krivim za ubojstvo supruge i sina. 

Alex i Maggie Murdaugh

Porota od 12 članova nakon gotovo tri sata vijećanja proglasila je Murdaugha krivim po dvije točke optužnice za ubojstvo supruge Maggie i najmlađeg sina Paula, koji su pogubljeni iz neposredne blizine uz kućicu za pse na njihovu obiteljskom imanju 7. lipnja 2021. 

U drugoj sezoni Netflixove dokumentarne serije prikazano je kako je Alex Murdaugh poricao da je bio blizu mjesta gdje su njegova supruga Maggie i sin Paul brutalno ubijeni. No jedan od ključnih dokaza stigao je upravo od njegovog sina, kojeg je ubio, i nakon čega je Alex osuđen za dvostruko ubojstvo.

"Ironično je, na kraju, da je žrtva, Paul Murdaugh, ta koja je riješila svoje ubojstvo", kazao je Dave Aronberg, državni odvjetnik okruga Palm Beach u Floridi.

Snimao psa prije nego što je ubijen, čuje se Alexov glas

Ključni dokaz je naime video s Paulova mobitela koji je on snimio nekoliko trenutaka prije nego će biti ubijen. Na snimci se vidi pas smeđe boje, koji je u vlasništvu obiteljskog prijatelja, i kojeg je Paul snimao kako bi prijatelju poslao video.

Dok Paul priča s majkom, u jednom trenutku se na videu čuje: "Dođi ovdje, Bubba." Bubba je, inače, zlatni retriver koji je bio u vlasništvu obitelji Murdaugh i on se ne vidi na Paulovoj snimci, no muški glas ga doziva.

To je bio glas Alexa Murdaugha i dokaz da je bio na mjestu zločina, u blizini kućica za pse, pet minuta prije ubojstva. Murdaugh je priznao da je lagao o tome gdje se nalazio za vrijeme ubojstva, ali je svejedno tvrdio da je nevin.

"Hvala Bogu na Bubbi", rekli su tužitelji na sudu. Bubba sada živi s bivšom domaćicom obitelji Murdaugh, Blance Turrubiate-Simpson.

Bubba, pas obitelji Murdaugh

Inače, osim za dvostruko ubojstvo, državni odvjetnik Južne Karoline podigao je 99 drugih optužbi protiv Murdaugha za financijske zločine unazad nekoliko godina. Optužen je da je prevario više klijenata za više od 8 milijuna dolara.

Pročitajte više