Pamela Anderson se našminkala za Met Galu i prekinula niz pojavljivanja bez šminke

Foto: Profimedia

Nakon niza javnih pojavljivanja bez šminke, Pamela Anderson odustala je od prirodnog izgleda za svoje prvo pojavljivanje na Met Gali.

Anderson je došla na crveni tepih u haljini s otvorenim ramenima Oscara de la Rente i laganom šminkom vizažistice Pat McGrath. U intervjuu za britanski Vogue, Anderson je rekla da želi šminku koja je "rosna, mekana i eterična", kako bi pokazala eleganciju.

Kako bi to postigla, McGrath je rekla za britanski Vogue da je stvorila izgled koji priznaje glumičinu prirodnu ljepotu korištenjem proizvoda koji su poboljšali njezinu kožu. "Htjeli smo istražiti sljedeću inkarnaciju prirodnog - uzdizanje prirodnog - i pokazati kako možete imati cijelo lice našminkano, ali na vrlo svjež i lijep način", rekla je McGrath.

Postala je zaštitno lice pokreta prirodnog izgleda

Tijekom prošle godine Anderson je postala zaštitno lice pokreta prirodnog izgleda nakon brojnih javnih pojavljivanja bez šminke. Bivša zvijezda serije Baywatch prethodno je rekla za Elle da se prestala šminkati nakon što je njezina dugogodišnja vizažistica i prijateljica Alexis Vogel umrla od raka dojke 2019. godine.

"Bila je najbolja. I od tada, jednostavno sam osjećala, bez Alexis, jednostavno mi je bolje da ne nosim šminku", rekla je Anderson. "Znam da je to klišej, ali ljepota dolazi iznutra... Vidjela sam autentičan, iskren potez da se oslobodim lažnih očekivanja", dodala je.

"Uzaludna je jurnjava za mladošću. Sve što možemo učiniti je prigrliti ono što jesmo u trenutku u kojem jesmo, i biti u redu s time gdje se trenutno nalazimo", rekla je i dodala da u ovoj fazi njezina života više ne mora biti "cool". "Mogu jednostavno biti ja. Vrlo je oslobađajuće osjećati se ugodno u svojoj koži", rekla je.

Nosila je i luksuznu dijamantnu ogrlicu

Držeći se pravila teme ovogodišnje Met Gale, The Garden of Time, Anderson je uz haljinu nosila i pokrivalo za glavu u boji slame,  koje je napravio dizajner šešira Noel Stewart i koje je trebalo izgledati poput trave, piše The New York Times. Svoju odjevnu kombinaciju upotpunila je Pandorinom dijamantnom ogrlicom od 227 karata.

"Nikad nisam nosila ovakvu haljinu ili nakit - nevjerojatno je. Ne čini se stvarnim, ovo je poput fantazije. Nekako romantično i pristupačno. Osjećam kao da je u meni oduvijek postojala vrlo elegantna žena i osjećam da je Met Gala zapravo vrijeme da postanem ta žena", rekla je Anderson.

Pročitajte više