Paul Bradbury: Ovo su tri tvrdnje o Hrvatskoj koje su u stvarnosti netočne

Foto: Shutterstock/Tomislav Miletic/PIXSELL

PAUL BRADBURY, Britanac koji 20 godina živi u Hrvatskoj i direktor Total Croatia Newsa, na Facebooku je objavio "tri tvrdnje o Hrvatskoj koje su u stvarnosti netočne (iako postoje elementi istine u svemu)".

"Osijek su preplavili komarci", napisao je prvo Bradbury. No jedan od pratitelja javio mu se u komentarima i napisao da je prije 10 godina posjetio Osijek i da su mu komarci jako smetali. 

"Zrak u Slavonskom Brodu je dosta težak. Zbog toga ovaj grad godinama nije bio na mojoj listi. Posjetio sam ga dva puta u zadnjih mjesec dana. Nije čist kao Hvar, ali nisam primijetio nikakvu razliku u odnosu na Zagreb. To je nevjerojatan grad, stvarno sam uživao u oba posjeta", dodao je. Inače, analiza Europske agencije za okoliš nedavno je pokazala da Slavonski Brod ima najzagađeniji zrak u EU. Zrak koji Brođani udišu pun je opasnih lebdećih čestica PM2.5.

I za kraj, osvrnuo se na HŽ: "Sva hrvatska putovanja vlakom su spora i užasna. Da, ima takvih, ali ima i nekoliko linija koje sam nedavno isprobao i koje su bile izvrsne."

Naime, Bradbury se početkom godine vozio hrvatskim vlakom koji je najsporiji u Europi. Tad je kupio kartu od Osijeka do Erduta. Vlak se vozio 25.54 km/h te je putovanje trajalo više od sat vremena, a Osijek je od Erduta udaljen samo 29 kilometara. Tad je rekao da mu je vožnja bila depresivna, ali je napomenuo da je vlak bio čist i topao te da je došao na vrijeme.

"Što više putujem Hrvatskom, da, vidim probleme. Ali toliko je priča koje čekaju da se ispriča njihova druga strana. Vrijeme je da se ispričaju", zaključio je Britanac.

Three claims about Croatia I have found to be untrue in reality (although there are elements of truth in all)....

Objavljuje Paul BradburyČetvrtak, 14. ožujka 2024.

Podsjećamo, Bradbury svaki dan objavljuje jednominutne videe o Hrvatskoj koristeći sedam platformi - TikTok, YouTube Shorts, Instagram Reels, Facebook, Twitter, LinkedIn i Google News.

Pročitajte više