Perspektivni rokeri Voodoo Lizards kreću na turneju s Bernardom Fowlerom i Jimmyjem Ripom

MLADI varaždinski rokeri, članovi benda Voodoo Lizards, dokazali su kako je za uspjeh potrebno samo malo odvažnosti. Oni su, naime, neopterećeno poslali mail jednome od najutjecajnijih glazbenih producenata, Jeffu Bovi, koji dnevno dobije hrpe sličnih i od kojih treba prepoznati one najperspektivnije.

Na veliko iznenađenje svih članova benda, Bova je odgovorio Varaždincima kako već duže vrijeme nije čuo tako kvalitetnu glazbu, a potom ih pozvao u Los Angeles što su dečki, naravno,objeručke prihvatili. Kasnije su se odvažili i stupili u kontakt s Jimmyjem Ripom, vodećim producentom i studijskim gitaristom, koji zadnjih 20-tak godina radi s najjačim imenima svjetske scene, poput Roda Stewarta, Davida Bowiea, Jerryja Lee Lewisa i Micka Jaggera.

Album prvijenac će se stvarati na dva kontinenta

Sada Jimmy Rip dolazi u Hrvatsku producirati njihov album prvijenac, a pridružit će im se i na ljetnoj turneji, kao i Bernard Fowler, prateći vokal Rolling Stonesa. Turneja započinje 25. kolovoza na velikoj pozornici varaždinskog Špancirfesta, a nastavlja se 27. kolovoza u Puli, na otvorenju jedne od najvećih motorijada u Hrvatskoj i regiji u organizaciji moto kluba "Twin Horn". Nakon Pule Voodoo Lizards, Bernard Fowler i Jimmy Rip kreću put Zadra gdje će 29. kolovoza nastupiti u klubu Arsenal. Turneja završava velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture 31. kolovoza.

Pored toga, Voodoo Lizards započinju jednomjesečni rad na svojem albumu prvijencu s poznatim američkim producentom Jimmyjem Ripom u za tu svrhu posebno opremljenom studiju u okolici Varaždina. Taj, još neimenovani, nastupni album Voodoo Lizardsa, za čiju je objavu zainteresirano nekoliko renomiranih izdavačkih kuća, biti će stvaran na dva kontinenta. Bend će snimke napraviti u Hrvatskoj, a album će se miksati i masterirati u losanđeleskom studiju Jimmyja Ripa.

Pročitajte više