Peruanka nova Miss svijeta

DVADESETGODIŠNJA Maria Julia Mantilla Garcia iz Perua izbrana je za najljepšu djevojku svijeta za 2004. Po prvi puta odluku nije donio žiri, već su misicu izabrali gledatelji i surferi. Glasanje putem telefona, SMS-a i Interneta počelo je u prošli petak .

Na današnjem natjecanju na kineskom otoku Hainan drugom pratiljom proglašena je Amerikanka Nancy Randall (24), dok je prvom pratiljom proglašena Miss Dominikanske Republike Claudia Julissa Cruz Rodriguez (18).

18-godišnja Čakovčanka Ivana Žnidarić nije se uspijela plasirati među 15 finalistkinja.

U finale su ušle natjecateljice iz Poljske, Perua, Dominikanske Republike, Rusije, Kine, Nigerije, Češke, Vijetnama, Filipina i Republike Trinidad i Tobago. Pet pobjednica preliminarnih natjecanja direktno je ušlo u uži krug. To su natjecateljice iz SAD-a, Meksika, Antigua, Walesa i Australije.

Maria Julia rođena je u gradu Trujillo na sjevernoj obali Perua. Studentica je visoke učiteljske škole, a planira se okušati i u turizmu, prvenstveno kako bi pomogla promociju zanimljivih mjesta svoga rodnog kraja. Prije tri godina Maria Julia bila je nacionalna prvakinja u triatlonu i petoboju, a osim sporta bavi se plesom i slikanjem.

 

Pročitajte više