Pet čudnih stvari Amerikancima u Hrvatskoj: "Ne smiju skrenuti desno na crvenom"

Screenshot: YouTube

NAJPOZNATIJA Amerikanka u Hrvatskoj, Kaleigh Hendershot koja se zbog ljubavi preselila iz SAD-a u Sesvete sa svojim pratiteljima na YouTubeu dijeli avanture iz života u Hrvatskoj. Iako je u Hrvatskoj već nekoliko godina i dobro govori hrvatski jezik, simpatična Kaleigh još uvijek se nije naviknula na neke stvari. U svom posljednjem videu na YouTubeu Kaleigh je nabrojala stvari koje su Amerikancima najčudnije u Hrvatskoj.

Jedna od njih je činjenica da u trgovinama ne postoji osoblje koje pakira namirnice u vrećice. Kaleigh je ispočetka bilo čudno i to što konobar u većini hrvatskih kafića dolazi samo poslužiti, a za svaku sljedeću uslugu ga treba pozvati.

"Hrvati imaju poseban način mahanja konobaru kad trebaju nešto", kaže Kaleigh. 

Još uvijek se nije naviknula ni na činjenicu da u Hrvatskoj, za razliku od SAD-a, nema slobodnog skretanja desno kada je na semaforu crveno.

"To mi je najteže od svega. Nikako da se naviknem da ne smijem skrenuti desno ako je crveno, a nema nikoga", kazala je. Osim slobodnog skretanja, Kaleigh su čudne i hrvatske benzinske crpke na kojima se prvo ulijeva gorivo, a onda plaća. Također, smatra da je gorivo preskupo.

Pročitajte više