Pet šokantnih i iznenađujućih otkrića iz dokumentarca o suđenju Deppa i Heard

Screenshot/Foto: Netflix/EPA

PROŠLE godine glavna tema u showbiz svijetu bilo je suđenje Johnnyja Deppa i Amber Heard. Suđenje je bilo pod povećalom javnosti, pratili su ga obožavatelji diljem svijeta, a svatko je imao svog "favorita". Ovog mjeseca objavljena je dokumentarna serija Depp v. Heard (Depp protiv Heard) u kojoj su prikazani najveći događaji sa suđenja. 

Naime, Heard je izgubila parnicu za klevetu protiv svog bivšeg supruga u ljeto 2022. godine. Povod za svađu bio je novinski članak Washington Posta u kojem je Amber pisala o obiteljskom nasilju, a u kojem su mnogi prepoznali Deppa, iako nije bio imenovan. 

U dokumentarnoj seriji ne govore ni Depp ni Heard, ali je prikazano sve što se dogodilo u sudnici. Neki detalji iz serije su iznenađujući ili šokantni, a mi vam donosimo pet takvih.

 

Što je megapinta?

Dok je Ben Rottenborn, odvjetnik Amber Heard, ispitivao Deppa je li pio kada je navodno porazbijao ormare u kući gdje je par zajedno živio, rekao mu je: "Jesi li popio megapintu vina?"

Taj izraz brzo je postao meme jer je čudno da se odvjetnik služi takvim rječnikom. No on nije skovao taj izraz. Depp je sam smislio taj izraz tijekom suđenja protiv novina The Sun.

Tko je izvršio veliku nuždu kraj kreveta?

Depp je na suđenju rekao da je našao hrpu izmeta pored kreveta i da vjeruje da ju je ostavila Amber. Heard je, pak, rekla da je to učinio njezin pas Boo koji se borio s inkontinencijom, a Depp se na to samo nasmijao. 

U dokumentarcu se spominje tužba za klevetu iz Velike Britanije prema čijem zapisniku je Depp priznao da zna za probavne probleme psa i tada je rekao da bi bilo smiješno da Amber stane u hrpu izmeta. I dalje nije jasno tko je obavio nuždu kraj kreveta. 

Upoznavanje Deppa i Heard

Prije 12 godina Depp i Amber upoznali su se kada je ona bila na audiciji, a potom i dobila ulogu u filmu Portorikanske noći: dnevnik opijanja. Dobro su se slagali od početka, a njihova kemija bila je očigledna. Heard je na sudu objasnila kako je izgledao njihov odnos tada. 

"Uhvatio me za lice, povukao prema sebi i poljubio me kako treba, ne kao na filmu", rekla je Amber. Prisjetila se da je posjetila glumca u njegovoj prikolici, a on ju je tada gurnuo na kauč, pogledao je i rekao "slatko". 

Incident s tetovažom

Na suđenju se govorilo i o obiteljskom nasilju koje je Amber opisivala u članku. U dokumentarcu se prikazuje kako ona govori o incidentu s tetovažom. Naime, dok je Depp bio s Winonom Ryder, tetovirao si je "Winona Forever". Nakon prekida je promijenio tetovažu u "Wino Forever". Kada je Heard vidjela tetovažu, nasmijala se.

Depp je tada, rečeno je u dokumentarcu, ošamario Heard i povikao: "Misliš da je to smiješno? Misliš da je to smiješno, kučko?". Heard tvrdi da ju je tada ponovno udario i da je to bio samo početak obiteljskog nasilja.

Porota - objektivna ili ne?

U SAD-u u mnogim slučajevima porota odlučuje je li netko kriv ili nevin, i ta odluka treba biti donesena većinom i mora se donijeti iza zatvorenih vrata. Porota mora biti odsječena od medija, vijesti, javnosti, pregovaračkih strana i svijeta. Moraju ostati objektivni. 

Međutim, ovo suđenje emitirano je na televiziji, bilo je u centru pažnje, nisu naređena nikakva zatvorena vrata niti je porota bila izolirana od svijeta, memova i udarnih vijesti. Čak i ako porota nije pratila internetske vijesti, njihovi bližnji vjerojatno jesu. Odvjetnici Amber Heard kažu da je porota bila sugestibilna, a Deppovi tvrde da je bila objektivna.

Pročitajte više