Picksiebneri u Boogaloou: Erik trkaća svinja dobio je ovu utrku!

ZAGREBAČKI country-rock bend Picksiebner predstavio je sinoć u klubu Boogaloo svoj posljednji album "Trkaća svinja". U punome klubu publika je puna tri sata uživala u svirci, što "dečkiju u tregericama", što njihovih gostiju. "Koncert je bio sjajan, publika također, a mi smo dali sve od sebe. Erik je definitivno dobio utrku", rekao je glavni vokal iz Picksiebnera, Zoran Perić Zoki, aludirajući na praščića Erika, trkaću svinju iz naslovne pjesme s albuma, za koju su dečki nedavno snimili i spot.

Koncert u Boogaloou otvorila ja grupa Corto, čiji je frontmen Domagoj Vorberger kasnije i s Picksiebnerima otpjevao nekoliko pjesama. Uz cjelovečernju projekciju na videozidu, Picksiebnerima su se na pozornici pridružili i gosti. Cijela je dvorana plesala kad se na pozornicu popeo Mile Kekin iz Hladnog piva i s Picksiebnerima otpjevao njihov zajednički hit "Bolje grob nego job". Bobo Knežević s dečkima je zasvirao i zapjevao još jednu pjesmu s njihova posljednjeg albuma, "Stare momke", a zajednički su izveli i Bobin hit "Co to maš". Instrumentalnu podršku dečkima su na koncertu pružili i Krešo Oremuš na usnoj harmonici, Davor Rodik na pedal-steelu i Marko Križan na harmonici.

"Ova pjesma je za Bareta, koji je zaglavio u zatvoru"

Još jedan najavljivani gost bio je legendarni Goran Bare iz Majki, no on je "zaglavio iza rešetaka", kako je rekao Zoki, pa se ipak nije pojavio u Boogaloou. "Sigurno neće zvučati isto kao kad je izvodimo s Baretom, ali mi ćemo je posvetiti baš njemu, znamo mi da on nije ništa kriv", rekao je Zoki najavljujući pjesmu "Stolica za ljuljanje", koju su Picksiebneri i snimili u suradnji s legendarnim rokerom.

Striptizeta je bila iznenađenje

Dok su dečki svirali pjesmu s prvog albuma, "Thank You Jesus", na pozornici se pojavila i striptizeta ogrnuta plaštom, koju nitko nije očekivao. Plašt je na kraju i skinula, što se publici, u kojoj je bilo i puno bajkera iz cijele Hrvatske, jako svidjelo. "Ona je bila iznenađenje. Nije nam bila namjera privlačiti pažnju nekom vulgarnošću, već se njezin nastup baš dobro uklopio u pjesmu, lijepo ju je nadopunio", kaže Zoki.

"Veselimo se ljetnim gažama po obali"

Plesna atmosfera uza žestoke rokerske rifove i primjese veselog countryja raznježila se kad su Picksiebneri krenuli svirati "laganice", posebno "Pticu" i "Posljednji valcer Zagrebu", pjesmu o metropoli kakva je nekad davno bila. Dečki su iznenadili i na bisu, kad su se predstavili i u akustičnoj verziji. "Boogaloo nam je prva stanica, za dalje planiramo turneju po Hrvatskoj", kaže Zoki i dodaje kako se posebno vesele ljetnim gažama po obali.   

 

Pročitajte više