Pikanterije Globusa - Elton John: Madonna nema šanse! Madonna: Je li Elton došao u haljini?

UNATOČ tome što je ove godine britanski komičar Ricky Gervais, koji je vodio dodjelu Zlatnih globusa, ublažio svoj britak jezik, holivudske zvijezde nisu ostale potpuno pošteđene. Madonna, koja je osvojila Zlatni globus za najbolju pjesmu "Masterpiece", imala je "okršaje" s dvojicom Britanaca i iz oba je izašla kao pobjednica.

Ricky Gervais rekao je da će nagradu za najbolji strani film otkriti "kraljica popa, uvijek `vogue` i netko tko još uvijek izgleda `kao djevica`". Zatim je rekao Eltonu Johnu da ne ustaje, da se ovaj put stvarno radi o ženi. Madonna se pojavila na pozornici i uzvratila mu: "Ricky, ako još uvijek izgledam kao djevica, zašto ne dođeš ovdje i ne učiniš nešto u vezi toga? Već godinama nisam poljubila djevojku. Na pozornici", što je izazvalo smijeh gledateljstva, a Ricky je samo protrčao iza pjevačice. Osim ovog, ipak izrežiranog gega, pravi okršaj događao se iza pozornice.

Prema izvoru britanskog Daily Maila, britanski pjevač Elton John ranije te večeri, tijekom neobaveznog razgovora s nominiranima rekao je da Madonna nema šanse dobiti Zlatni globus. Reporter koji je bio u blizini prenio je njegove riječi Madonni, koja je na to upitala: "Je li on u haljini došao na dodjelu?" Kad je Elton čuo njezine riječi, vrlo je samouvjereno rekao : "Neka pobijedi bolji!"

Madonna je režirala film "W.E." o ljubavi Wallis Simpson i Edwarda VIII koji je imao dvije nominacije, za najbolju pjesmu i za najbolju glazbu. Ovo je Madonnina prva nominacija za Zlatni globus nakon 14 godina. 1998. bila je nominirana kao glumica za ulogu Evite Peron. Elton je s Madonnom dijelio nominaciju za najbolju pjesmu koju je Madonna naposljetku i osvojila.

Pročitajte više