Oni su nekad predstavljali Hrvatsku na Eurosongu. Evo što sad kažu o Baby Lasagni

Foto: Josip Regovic/Dusko Jaramaz/PIXSELL/HINA

TRI tjedna nas dijele od Eurosonga na kojem Hrvatsku ove godine predstavlja Baby Lasagna aka Marko Purišić s pjesmom Rim Tim Tagi Dim. Purišić se trenutno nalazi na drugom mjestu na eurovizijskim kladionicama gdje ima 18 posto šanse za pobjedu. Zanimalo nas je što neki bivši hrvatski predstavnici na Eurosongu misle o šansama Baby Lasagne na spomenutom natjecanju, što bi oni promijenili da mogu, a neki su mu udijelili i savjete.  

Mia Dimšić: Ima odlične šanse

Pjevačica Mia Dimšić, koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2022. s pjesmom Guilty Pleasure, otkrila je što misli o Baby Lasagni.

"Baby Lasagna mi se jako sviđa, navijam za njega i mislim da ima odlične šanse. Ne bih ništa mijenjala kod njega, on najbolje zna što i kako treba i samo neka slijedi svoje srce i sve će biti kako treba biti", kratko nam je odgovorila. 

Mrle: Sve radi odlično, pobijedit će 99.99 posto

"Baby Lasagna će pobijediti 99.99 posto. Mislim da radi sve odlično. Sve što smo prolazili prošle godine prolazi i on i dobro mu ide. Samo treba paziti da uzme cijelu ekipu u Malmo jer ako ne povede, to može biti loše za njega. Treba povesti režisera, koreografa, sve što ide", rekao je Mrle koji je s bendom Let 3 i pjesmom Mama ŠČ! nastupao prošle godine na Eurosongu.

"Kada se proba nastupa snimi, rade se korekcije. Mi smo imali stvarno stručne ljude i posebno još svoje ljude koji su radili na režiji cijelog našeg nastupa i radili su na svjetlu. Neka povede sa sobom ljude s kojima radi i koji su mu bitni kako bi nastup ispao onako kako je zamišljeno", dodao je.

Jacques Houdek: Mislim da može čak i pobijediti

Jacques Houdek nas je predstavljao na glazbenom natjecanju 2017. godine s pjesmom My Friend i uvjeren je da će Baby Lasagna daleko dogurati. 

"Baby Lasagna ima moju punu podršku od samog početka. Nadam se da ga cijeli proces koji nije nimalo lak nije previše umorio. Njegov koncept je - energija, ona je ključna za sad, za konačni uspjeh. On sada nije samo Baby Lasagna, on je sada naša Hrvatska i moramo svi stati uz našeg predstavnika!" kazao je. 

"Mislim da može čak i pobijediti, a na top 5 računamo minimalno! Ništa glede nastupa ne treba mijenjati. Sjajan je bio i na Dori. Jedini savjet - nek se dobro naspava (ako stigne!) i da onda svu tu suludu, zaraznu energiju baci van na Europu i to će biti to! Sretnooo, idemooo!" govori nam Houdek. 

Neda Parmać: Neka se opusti i uživa u trenutku

O šansama Baby Lasagne za Index je komentirala i Neda Parmać koja je s grupom Feminnem na Eurosongu bila dva puta. Na Eurosongu 2005. u Kijevu, Feminnem je s pjesmom Call Me osvojio 14. mjesto za Bosnu i Hercegovinu. Godine 2010. na Eurosongu su predstavljale Hrvatsku s pjesmom Lako je sve. 

"Mislim da će on odlično proći i da će biti među top pet. To su moje želje jer definitivno se ističe među svima tamo. Kod njega se digla velika hajka. Sve ovisi o njegovom nastupu jer će ga 90 posto ljudi tad prvi put vidjeti", kazala je i podijelila savjet.

"Savjetovala bih mu da se opusti i uživa u trenutku. Ja sam to shvatila tek drugi put kad sam bila na Eurosongu. Neka uživa jer na puno stvari on sam ne može utjecati. Neka bude opušten", tvrdi ona.

Ksenija Urličić: Rekla sam Barbari Kolar da se pripremi za vođenje Eurosonga sljedeće godine

Nazvali smo i Kseniju Urličić koja je jedna od najvećih stručnjakinja za Eurosong u Hrvatskoj jer je mama Dore - žena koja je 1992. godine osnovala ovo glazbeno natjecanje, nekoliko godina kasnije mu dala ime i godinama bila na čelu delegacije HRT-a za njega. Uvjerena je da će Marko odlično proći na Eurosongu.

"Mislim da su mu odlične šanse. Znam u šali reći da je riječ 'baby' neka magična riječ jer smo pobijedili s pjesmom Rock me baby. Možda nam to nosi sreću, malo sam praznovjerna. Vjerujem u njegov uspjeh i mislim da je imao nevjerojatnu podršku te da je obavljen odličan posao što se tiče marketinškog dijela", kaže ona. 

"Vjerujem da će biti jako dobro. Vrlo vjerojatno bi mogao pobijediti, to bi bilo krasno. Već sam rekla Barbari Kolar da se malo pripremi za vođenje Eurosonga kod nas. Mislim da je dečko odradio sjajan posao i ekipa oko njega. Producenti i marketinški stručnjaci su napravili vrhunski posao pa mislim da je neki moj savjet nepotreban", rekla je i dodala da je velika ljubiteljica balada te da bi voljela da Eurosong krene u tom smjeru. 

"Mislim da će ove godine biti u prvom planu neki spektakli, mali ekscesi, nešto neobično. To sad imamo i mi. Lani sam bila skeptična, no ove godine nemam riječi. Jako sam zadovoljna i zavidim ekipi koja vodi zabavni program na HRT-u jer to mi je bio san da mi pobijedimo. Mislim da će Baby Lasagna rasturiti", zaključila je. 

Pročitajte više