Zagrepčani nam otkrili koliko love im je potrebno za život u metropoli

Video/Foto: Index

Izašli smo na ulice Zagreba i upitali prolaznike koliko je mjesečno novca potrebno za život u glavnom gradu Hrvatske te na što oni najviše troše. 

"Puno više od prosječne plaće"

"Oko 1500 eura potrošim na auto, stanarinu, kredit, hranu i na društveni život", odgovara nam prolaznica i napominje kako je za život potrebno puno više od sadašnje prosječne plaće.

@index.hr "Puno više od onih prosječnih plaća, možda 1500 eura." #indexhr #budget #zagreb #novac #fyp #foryou #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr"Puno novaca odlazi na hranu"

"Puno novca odlazi na hranu" 

Ova prolaznica govori nam kako troši više od svoje plaće. Radi na sebi, plaća edukacije, liječničke tretmane, ponekad frizera te misli kako puno novca odlazi na hranu. Na pitanje koliko smatra da je potrebno da bi se svi troškovi pokrili, odgovara: "Sigurno više od 1000 eura."

@index.hr "Trošim više od svoje plaće." #indexhr #zagreb #budget #novac #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Imam sreću da mi roditelji žive u Zagrebu" 

Dečko nam govori kako ode ponekad u nabavku namirnica, ali ima sreću da mu roditelji žive u Zagrebu pa ne troši više od 200, 300 eura mjesečno, ali smatra da je potrebno oko 1200, 1300 eura za osnovne potrepštine i plaćanje stana. 

@index.hr "Oko 1200-1300 eura minimalno, to je da imate nulu u banci." #indexhr #budget #novac #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"2000 eura"

"Previše. Za nekakav okej život potrebno je 2000 eura u današnje vrijeme. Ne trošim toliko jer nemam toliku plaću, pokušavam se budžetirati", odgovara nam djevojka. 

@index.hr "Za nekakav okej život, 2000 eura." #indexhr #budget #novac #foryou #foryoupage #viraltiktok #zagreb #hrvatska ♬ original sound - Index.hr

"Povrće je najskuplje"

Sljedeća prolaznica govori nam kako je potrebno 900 eura za stan, režije i prehranu. "Ja trošim oko 1100 eura, a najviše na hranu", dodaje kako meso nije toliko skupo, za razliku od povrća i voća koji su izuzetno skupi. 

@index.hr "Povrće je najskuplje, meso i ne toliko." #zagreb #indexhr #budget #novac #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.