Pitali smo mlade Zagrepčane prepoznaju li crtiće iz 90-ih. Dva nitko nije znao

Video: Index

U NOVOJ epizodi našeg Retra, u sklopu kojeg generaciju Z upoznajemo sa stvarima iz (ne baš tako davne) prošlosti, prošetali smo Zagrebom i upitali mlade Zagrepčane prepoznaju li nekad popularne crtane filmove poput Nika Praskatona, Malih letećih medvjedića, Profesora Baltazara i Vampira Ernesta.

Prvi mladić čije smo znanje provjerili prepoznao je Male leteće medvjediće, Profesora Baltazara, Šegrta Hlapića i A je to, a nepoznati su mu bili Vampir Ernest i Nik Praskaton. Dodao je kako je gledao svaki, osim ovih koje nije prepoznao, no najdraži nije mogao izdvojiti. Njegov prijatelj, pak, ima svog favorita. "Nogalo, frende. Old school priča. I Pink Panther je znao jako dobar biti, smijalica", rekao je te još izdvojio Digimone, Pokemone i Yu-Gi-Oh!.

@index.hr Vrijeme je za malo nostalgije! Tko se sjeća ovih crtića? 😁 #crtići #vox #hrvatska #nogalo #digimon #ernestthevampire #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Index.hr

"To se dosta vrtilo po TV-u, prije nekih 10-15 godina"

Drugi mladić također nije se mogao sjetiti imena Vampira Ernesta i Nika Praskatona, no ustvrdio je kako ih je redovno gledao. "Sve sam gledao, to se dosta vrtilo po TV-u, prije nekih 10-15 godina. Pratilo se kako je išao jedan crtić, onda drugi, pa treći. Mislim da tko je generacija 2000. ili 1995., svi su ovo pratili", rekao je.

@index.hr Sve se gledalo 😎 #crtići #nostalgia #hrvatska #vox #thelittleflyingbears #nickpraskaton #cartoon #viraltiktok #foryou ♬ original sound - Index.hr

Jedna djevojka i mladić prepoznali su većinu ponuđenih crtanih filmova, no problematičnima su se opet pokazali Nik Praskaton i Vampir Ernest. Otkrili su nam i svoje favorite. "Nindža kornjače su bile dobre", rekao je mladić, a djevojka je istaknula crtani serijal Winx.

@index.hr Tko je gledao #nickpraskaton? 🕵️‍♂️ #vox #hrvatska #cartoon #viraltiktok #foryou ♬ original sound - Index.hr

Posljednja djevojka čije smo znanje provjerili znala je većinu ponuđenih crtanih filmova, no ni ona nije prepoznala Vampira Ernesta i Nika Praskatona, dok je za A je to ustvrdila da ga ona "zove Lolek i Bolek". Kao favorita izdvojila je Nindža kornjače. "Obožavala sam njih i Spužvu Boba, on je jedan od mojih najdražih", rekla je djevojka.

@index.hr Koji su vaši najdraži crtići iz djetinjstva? 🤗 #cartoon #spongebob #vox #croatia #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više