Pitali smo Splićane što je teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti

Foto: Index

ANDREJA Plenkovića na splitskim Prokurativama jučer smo pitali kakav je njegov stav o teorijskoj paradigmi rasta trajnog propusnosti. 

"O tim temama koje se tiču znanstvenog rada gospodina Mihanovića ćete razgovarati s njim", odgovorio je pred kamerama. Nakon toga je bilo za očekivati da će pustiti stranačkog znanstvenika za mikrofon da obrazloži, no to se ipak nije dogodilo. 

Zato smo se zaputili u šetnju gradom i anketirali prolaznike. Možda netko od njih zna što je to teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti.  

Tek jedno do dvoje ljudi odlučno je reklo da se radi o citatu iz glasovitog doktorata-plagijata HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Splita, Vice Mihanovića.

Čitava misao mu glasi: 

"Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera".

Nije znao ni HDZ-ovac 

Na Matejuški smo dobili odgovor da bi nam "što je to teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti" mogao objasniti samo netko tko je član HDZ-a. 

Uputili smo se tad u Marmontovu, gdje smo naišli na njihov štand. I zaista, pitali smo HDZ-ovca. Nije znao. Kaže da je tek na prvoj godini ekonomije. 

Zato golubovi znaju sve

Na rivi smo dobili savjet da pitamo golubove. Jer oni sve znaju. Nažalost, tada nisu bili raspoloženi za izjave.

Pitali smo i rijetke turiste. "No, I don't know", glasio je odgovor. 

Kasnije su nas dvije babe, odjevene u crninu, sa zgražanjem odbile uz objašnjenje "to je biće anketa za onoga Puljka!".

Bilo je šarolikih odgovora. Uostalom, pogledajte ih u videu. 

Pročitajte više