Pitali smo vas koji je najljepši grad u Dalmaciji, ova tri su se izdvojila

Foto: Marko Dimic/Pixsell

ČITATELJI Indexa u anketi su otkrili koji grad u Dalmaciji smatraju najljepšim. Ponuđeni gradovi bili su Split, Dubrovnik, Šibenik, Trogir, Makarska, Primošten, Novigrad, Hvar i Zadar.

Najviše glasova u anketi je dobio Šibenik, a slijede ga Split i Zadar. Neki su u komentarima dodali i neke druge gradove koje smatraju najljepšima u Dalmaciji.

Tako su se u odgovorima našli i Omiš, općina Tribunj, Sinj, Biograd na Moru, Rovinj, Kaštela, Skradin, Knin i Nin. Međutim, i u komentarima su se najčešće spominjala imena triju gradova iz ankete. 

U komentarima su se oglasili i ljudi koji ne žive u Dalmaciji. 

"Šibenik je najljepši. Bila sam ovo ljeto tamo, oduševio me. Baš je lijep, šaren, romantičan, dovoljno velik, ne previše mali. Ima ono nešto", napisala je jedna čitateljica.

Mnogi su se složili da će svatko reći da mu je najljepši grad onaj u kojem je rođen ili u kojem živi. Drugi su se nadovezali i pisali da su svi gradovi Dalmacije lijepi na svoj način.

"Rođen sam u Splitu i volim svoj grad, ali cijela Dalmacija je lijepa. Svako mjesto, svaki grad ima ono nešto. Svaki je poseban i lijep na svoj način", jedan je od komentara.

"Tribunj je najljepši jer je moje mjesto, tamo su moji korijeni. Šibenik je bio i ostao lijep. Ma sva naša mjesta i gradovi su lijepi. Nitko na svijetu nema to što imamo mi Dalmatinci. Volite to što imate i čuvajte kao zjenicu u oku", zaključio je jedan od čitatelja Indexa.

Pročitajte više