Video - Veličanstven koncert Placida Dominga u Areni: Umjesto zbogom kaže "doviđenja"

PLACIDO DOMINGO je sinoć nastupao u zagrebačkoj Areni na koncertu "Glasom za zdravlje". Legendarni vokal oduševio je publiko gotovo trosatnim nastupom te dao sve od sebe kako bi zadovoljio ukus i najzahtjevnijih zaljubljenika u glazbu. 70-godišnji tenor, jedan od najpoznatijih na svijetu, pun je energije suvereno vladao pozornicom koju je te večeri podijelio i s brojnim gostima. Genijalne vokalne izvedbe pratila je Zagrebačka filharmonije pod ravnanjem Eugena Kohna, a u nekoliko je navrata Filharmonija i svojim instrumentalnim izvedbama oduševila publiku koja je to znala nagraditi burnim aplauzima.

Bila je to večer za pamćenje, složit će se svi kojima su dlanovi bridjeli nakon sjajnog koncerta. Na pozornici su se nizale izvedbe što samog Dominga, što one s njegovim gošćama, američkim sopranisticama Angel Blue i Micaele Oeste, koje su i sama pjevale, a iščekivani trenutak večeri za domaću je publiku svakako bio izlazak na binu Tonyja Cetinskog, koji je slavnom tenoru također bio gost. Baš kao što je Tony i rekao, da ga domaća publika u takvim situacijama uvijek podrži do kraja, bilo je i sinoć u Areni. Najveće oduševljenja zavladalo je nakon izvedbe poznate "O Sole Mio", koju su Placido Domingo i Tony otpjevali u duetu. Hrvatski je pjevač još jednom pokazao da se može nositi i s najvećima, a i sam ga je slavni tenor poslije koncerta ishvalio, iako nam je Tony rekao da su ga uoči nastupa mučili problemi s grlom.

Tony je prvi dio koncerta gledao iz publike te mislio kako se uopće neće popeti na binu: Bilo je predivno, nisam želio kvariti

Koncert u Areni su došli pogledati brojni poznati iz hrvatskog društva, među kojim i predsjednik Ivo Josipović. U glasu legendarnog tenora te u prekrasnoj glazbi uživao je i Luka Bebić, koji je s nama poslije koncerta podijelio svoje oduševljenje te nam otkrio kako i sam ponekad zapjeva, ali samo amaterski. Placido Domingo iz dvorane je izašao odlično raspoložen, a kad smo ga ulovili da s nama podijeli svoje dojmove, imao je samo riječi hvale. Na pitanje hoće li se vratiti u Zagreb, maestro odgovara da će samo reći "Doviđenja", i to na hrvatskom, te je tako natuknuo da bi jednom prilikom mogao ponoviti iskustvo iz Arene. Tony je za Index ispričao svoje dojmove i glazbene planove te nam otkrio kako mu je tijekom prvog dijela koncerta, koji je slušao iz publike, bilo toliko lijepo da se gotovo nije želio sam popeti na binu. "Nisam želio kvariti", kaže Tony, no da je njegov nastup samo još više uljepšao dojam, dokazala je publika svojom reakcijom.

Domingov nastup u Zagrebu imao je i humanitarni karakter. Organizatori koncerta agencija Nobilo i Cetinski od svake kupljene ulaznice dio sredstava  je donirala za humanitarnu akciju "Glasom prema zdravlju", a partner projekta, tvrtka Pliva, izdvojeni dio sredstava od kupljenih ulaznica je udvostručila. Tako su se glazbenici, partneri projekta i organizatori nakon glazbenog užitka okupili na domjenku gdje je uručen ček od 500 tisuća kuna predan Centru za fonijatriju Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb u svrhu znanstvenog i stručnog unapređenja dijagnostičkih, terapeutskih i rehabilitacijskih postupaka.

Pročitajte više