Po uzoru na Venezuelu, u Splitu se otvara prvi studij za buduće missice

DOK JE do nedavno bilo dovoljno da missice budu lijepe te eventualno da znaju reći poneku riječ o miru u svijetu i deflinima, čini se kako će u Hrvatskoj, po uzoru na Venezuelu, buduće missice biti posebno educirane. Prvi takav studij otvara se u Splitu, pod vodstvom Biljane Mančić, bivše Miss Universe Hrvatske 2006. godine. Cilj studija je naučiti djevojke kako uljepšati samu sebe, prikladno i lijepo se odjenuti, naučiti osnove nutricionizma, plesa, bontona, hoda te obraćanje medijima.

"Venezuelke se jako puno operiraju, a odlazak oralnom kirurgu im je nešto kao nama odlazak frizeru"

"Lijepe Venezuelke gotovo cijeli život do dvadesete podređuju mogućem dobivanju titule Miss, koja ih inaugurira u 'višu vrstu' i dovodi do statusa neslućene popularnosti. Zbog toga se djevojke u toj zemlji jako puno operiraju, a odlazak oralnom kirurgu im je nešto kao nama odlazak frizeru. Takav pristup držim previše invazivnim", rekla je vlasnica prvog studija za buduće missice, Biljana Mančić, za Slobodnu Dalmaciju.

"Dosad su se djevojke za izbore za Miss pripremale uglavnom na manekenskim tečajevima, gdje se stavljalo naglasak na hod po pisti. To ćemo u školi proširiti te djevojke i žene naučiti da izvuku šire individualne potencijale. Svakako ćemo ih poticati na nastavak akademskog obrazovanja i učenje stranih jezika, jer izgled nije nešto na što se treba ograničiti", rekla je Mančić koja dodaje da dobnog ograničenja za školu nema, već da se u nju mogu upisati djevojčice, ali i dame u zrelijoj dobi.

Pročitajte više