Pobožni Rafo osvojio javnost i s pola milje odšetao kao pobjednik Farme!

ANKETE su se u prvom hrvatskom seoskom realityju pokazale točnima - Rafael Dropulić pobijedio je u prvoj sezoni Farme i osvojio pola milijuna kuna! Da će pet godina nakon pobjede u glazbenom reality showu Story Supernova opet osvojiti hrvatsku javnost, ni sam nije očekivao, pa je nakon pobjede zaplakao od sreće i izljubio bivše cimere. Rafo je po broju telefonskih glasova uvjerljivo nadmašio djevojke s kojima se našao u finalu, a poznat je i konačni poredak u finalu - drugoplasirana je manekenka (?) Jelena Urukalo, bivša Feminnemka Ivana Marić je na trećem mjestu, a najmanje glasova otišlo je Dvini Meler.

"Pobjeda je šlag na torti mog cijelog sudjelovanja u showu i hvala dragom Bogu! Van sebe sam!", uzbuđeno nam je rekao Rafo neposredno nakon što je doznao da kući odlazi s pola milijuna kuna. I ovoga puta dio novca, priznao nam je, odlazi crkvi u Pločama, ali i bližnjima: "Moram sjesti s roditeljima i pogledati kome što od rođaka fali. Jedan dio definitivno ide crkvi jer je u lošem stanju". Planova, priznaje prvi pobjednik Farme, ne manjka - dvostruki reality pobjednik je pred diplomom, nakon koje slijedi novi album.

"Dobre pjesme neće nikud pobjeći!"

Njegov debitantski CD, naime, glazbeno i komercijalno nije ispunio očekivanja, pa nas je zanimalo kakvom će to glazbom ovog puta pokušati privući pozornost javnosti. "Bit će to jedan dobar pop rock album i jedva čekam da bude gotov! Ipak, sad mi je važnija diploma, a onda zaboravljam na sve jer ulazim u studio. Farma mi je zapravo upala usred nekih planova, ali mi je drago što je na kraju ovako ispalo - neće dobre pjesme nikud pobjeći!", rekao nam je Dropulić.

Njegova je "estradna sudbina" u najmanju ruku neobična - prije pet godina publiku je osvojio ludovanjem u Story Supernovi, ali je brzo utonuo natrag u anonimnost, jer se CD nije prodavao, a ponude za nastupe ubrzo su prestale dolaziti. Producenti Farme u njemu su vidjeli još "reality potencijala", a pokazalo se kako pobožni Pločanin i dalje ima adute za osvajanje publike. Rafo tvrdi kako će to odsad činiti pjesmama, jer je i sam svjestan da je drugom pobjedom definitivno okončao svoju "reality karijeru".

Presretan zbog pobjede, Rafo je nakon proglašenja u studiju Nove TV otrčao do benda i odsvirao neslužbenu himnu prve sezone Farme - pjesmu "Mjesto za mene" Damira Urbana. Na pozornici su mu se pridružili svi dosadašnji sudionici showa, a iako ga neki nisu vidjeli kao glavnog u utrci za pobjedu, njegovo su osvajanje izdašne novčane nagrade popratili suzama, zagrljajima, pa i vratolomijama na plesnom podiju.

Posljednja emisija Farme ujedno je i jedina u kojoj nije bilo teških riječi - svi su stanari priznali kako već osjećaju nostalgiju za seoskim imanjem, a Dvina je dodala: "Ovakvo nešto zbliži vas do kraja života. Nisam očekivala da će me ovoliko prati emocije. Nedostaju mi čak i svinje, a zaista nisam mislila da ću se za njih vezati". S obzirom da su se u posljednjem tjednu na Farmi kolektivno pomirili, veliko finale ostavili su za uživanciju i prisjećanje na "dobre stare dane", a u studiju Nove TV s njima su slavile i glazbene gošće finala - Severina, Lana Klingor i Maja Šuput.

Dvina piči u Afriku, Ivana snima album a Jelena bi opet pred kamere

Drugoplasirana Jelena Urukalo iskoristila je priliku i najavila nam čime se misli baviti nakon Farme: "Želim biti voditeljica! Uvjerena sam da će mi se sve želje ostvariti, a mediji će sve doznati na vrijeme". O medijskom incidentu s bivšim dečkom Marinom Ivanovićem Stokom ne želi govoriti, ističući kako je za nju "sve to davna prošlost". I Ivana Marić otkrila nam je svoje planove, a tiču se, naravno, solo karijere. "Planiram što prije početi raditi i uskoro u eter pustiti svoj prvi samostalni singl. Onda počinjem raditi na albumu, što me neizmjerno veseli", rekla nam je Ivana i dodala kako je s najvećom konkurenticom u showu, Josipom Pavičić, izgladila sve nesuglasice: "Sad smo super, a ona je odlična osoba koja me puno toga naučila o životu i kuhanju!".

Iako priznaje da joj je Farma bez premca najveća pustolovina u životu, Dvina Meler otkrila nam je kako već planira nove avanture: "Uskoro idem u središnju Afriku, a dotad ću malo uživati u civilizaciji jer mi je zaista nedostajala!". "U show nisam došla radi novca, pa zato ni sad nisam tužna što mi je nagrada izmakla. Dapače, iskreno sam sretna zbog Rafe i smatram da je zaslužio", rekla nam je Dvina nakon finala, koja poput mnogih drugih kandidata ističe da su joj od novca puno važniji prijateljstvo i vještine naučene na seoskom imanju.

Dorijan Klarić, Vanda Voloder
Foto: Luka Travaš

Pročitajte više