Počelo snimanje povijesnog reality spektakla: Kralj Tomislav i knez Krševan zauzeli Ribnik

Foto: Press

PRVA klapa RTL-ova povijesnog reality spektakla „Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.“ pala je u petak, a ovaj tjedan su se u zamak Ribnik uselili slavni kralj Tomislav i njegov hrabri i odani vitez, knez Krševan.

„Vratio sam se iz bitke i dao svom vjernom knezu Krševanu ovaj prekrasan zamak Ribnik. Njegovi  će se marljivi i odani podanici brinuti o zamku i hrabro i časno služiti meni, svome kralju“, kazao je Mladen Vulić, koji je utjelovio jednog od najpoznatijih hrvatskih vladara. Niti njemu, ni Marinku Prgi, koji u „Annu“ igra kneza Krševana, transformacija i putovanje kroz vrijeme nisu teško pali. Profesionalno i s kilogramima srednjovjekovne opreme na ramenima odlično su utjelovili slavne povijesne ličnosti. No jedno im ipak ne bi tako lako pošlo za rukom. „Ne bih se mogao nekoliko mjeseci odvažiti na ovakve uvjete, uvjete desetog stoljeća. Teško bi mi pala i izolacija od vanjskog svijeta“, kazao je Prga.



Uvjeti, izolacija i ostala manja ili veća iznenađenja očekuju šesnaestero odvažnih i hrabrih kandidata koji su se vratili u davnu prošlost i svakodnevicu desetog stoljeća. Spavat će na posteljama od slame, osvjetljavati prostorije svijećama od pčelinjeg voska, pripremati hranu na otvorenom ognjištu u posuđu od keramike i drveta, a morat će naučiti skladištiti hranu i svladati osnove kovanja oruđa i oružja. Kandidati neće sve vrijeme provoditi unutar zidina Ribnika. Odlazit će u šumu po drva, na sastanke s vidarom i na sajam na kojem će morati razmjenjivati svoje proizvode za stvari koje im nedostaju.

Na projektu radi tim od 120 ljudi, kandidate svakodnevno prati 46 kamera, a novina je i to da se reality nikada do sada nije radio tako da se glazbena tema sklada posebno za svaku epizodu. Po načinu snimanja „Anno“ je, s obzirom na filmske kamere, dronove i ostalu opremu i način montaže, bliže snimanju filma nego realityja. Anno na male ekrane stiže u rujnu.

Pročitajte više