Počelo suđenje R. Kellyju, svjedočila prva navodna žrtva: Znao je da sam maloljetna

Foto: Guliver

POČELO je suđenje američkom pjevaču R.Kellyju, javlja BBC. 

Optužen je za seksualno zlostavljanje, reketarenje i podmićivanje, a ove je optužbe više puta odbacio. Već se desetljećima suočava s navodima o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena, među kojima su mnoge tinejdžerice. Ako će biti osuđen po svim točkama optužnice, R. Kelly mogao bi biti osuđen na nekoliko desetljeća zatvora, pišu strani mediji. 

28-godišnja Jerhonda Johnson Pace bila je prvi svjedok na suđenju. Poroti je rekla da je pjevač znao da je bila maloljetna kada su imali spolne odnose. Dodala je kako mu je isprva rekla da ima 19 godina, ali mu je na dan kada su prvi put imali spolni odnos otkrila da je maloljetna. 

"Bilo mi je neugodno, osjećala sam da to nije u redu i da moram reći svoje godine. Pitao me što bi to trebalo značiti i rekao neka svima kažem da imam 19 godina", rekla je Jerhonda, prenosi BBC. 

Kellyjeva odvjetnica Nicole Blank Becker tvrdi da su njegove navodne žrtve pristale na seksualne odnose, jer su bile njegove obožavateljice. Prikazala je svog klijenta kao žrtvu, rekavši kako su neke žene uživale u tome što svojim prijateljima mogu reći da su u vezi sa superzvijezdom. 

Tužitelji su Kellyja pak opisali kao "predatora, čovjeka koji je koristio slavu, laži, manipulacije, prijetnje i fizičko zlostavljanje kako bi dominirao nad svojim žrtvama i godinama izbjegavao odgovornost". 

Očekuje se da će suđenje, koje je nekoliko puta odgađano zbog pandemije, trajati oko mjesec dana. Uključivat će svjedočenje nekoliko žena i najmanje jednog muškarca. 

Podsjetimo, zvijezda R&B-a pravog imena Robert Sylvester Kelly u zatvoru je čekala suđenje gotovo dvije godine

Pročitajte više