Počinje borba za nasljedstvo Esme Redžepove: "Oporuka je lažna"

Screenshot: Youtube

NEKOLIKO dana nakon što je pročitana oporuka kraljice romske glazbe Esme Redžepove Teodosievske, njena je obitelj najavila tužbu.

Esma je preminula u prosincu prošle godine, a već je sredinom lipnja počela pisati oporuku i tad je već najavila da će svu svoju imovinu ostaviti Makedoniji.

Nakon četiri mjeseca otvorena oporuka Esme Redžepove: Evo kome je ostavila sav svoj imetak

Riječ je o kući u sklopu koje se nalazi Muzej i dom humanosti i umjetnosti Stevo i Esma Teodosievski, a ukupno je velika 750 kvadratnih metara s još 1300 kvadrata dvorišta.

Osim kuće, tu su i autorska prava na Esminu glazbu čija vrijednost nije mala.

Usprkos njenim najavama da će sve to ostaviti domovini kako bi se odužila ljudima koji su voljeli njenu glazbu i kojima je rasprodavala koncerte, njena obitelj osporava valjanost oporuke, prenosi skopski Fokus.

Njena prijateljica, pjevačica Vaska Jankovska, odmah nakon otvaranja oporuke je na svom Facebook statusu podijelila sumnju da je oporuka lažna.

"Bila sam vrlo bliska s Esmom, zato sam i uzela pravo da reagiram. Esma ima puno nećaka, djece svojih sestara i braće, i svima je pomagala cijeli život i brinula se o njima. Oni su već angažirali odvjetnike i borit će se za svoja prava. Kao njezini najbliži krvni srodnici, smatram da njima treba pripasti ta kuća, a ne vjerujem da je Esma ostavila oporuku i da sve poklanja državi. Mislim da bi autorska prava trebao dobiti Simeon Atanasov, koji je bio pored Esme tijekom njezinih koncerata i nastupa i koji se brinuo o njezinoj karijeri. Ne znam odakle je izašla oporuka, ali ne vjerujem da bi Esma potpisala takvo nešto. Stalno sam bila pored nje. Znam da je htjela ostaviti imovinu unucima, brinula se o njima", izjavila je za Fokus.

Kći Esme Redžepove otkriva kako su izgledali zadnji dani kraljice romske glazbe

Također je rekla da se prava bitka vodi između djece Esminih sestara i braće i humanitarnog udruženja Kraljica Esma i Stevo Teodosievski, a to su potvrdili i Esmini menadžeri Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov.

Adnan Redžepov, unuk Esmnog brata koji trenutno živi u Njemačkoj, potvrdio je da će obitelj tražiti svoja prava.
 

Pročitajte više