Prva hrvatska AI influencerica objavljuje fotke s "ljetovanja". Evo kako to izgleda

Foto: Instagram

Prva hrvatska AI influencerica "objavljuje" fotografije s "ljetovanja" i na njima skuplja stotine, a ponekad i tisuće lajkova.

"Uskoro dolazi ljeto, a to znači da vas počinjem maltretirati s ljetnjim slikama", najavila je prije tri tjedna uz dodanu lokaciju Rab. A onda je krenulo... Na profilu nestvarne influencerice uzredale su se fotografije povezane uz Rab, Krk i Cres. Iako fotografije nisu stvarne, stotinama je to bilo sasvim nebitno.

"Što mislite, hoćemo li se vidjeti ovog ljeta negdje na jadranskoj obali?" upitala je pratitelje influencerica koja ne postoji, na što su oni naivniji odmah odgovorili da se svakako nadaju. "Danas je 1. 6. 🎊 Službeno otvaram sezonu kupanja 🌊 Tko će sa mnom?" objavila je zatim, a fotografije s plaže nisu prestale do danas.

Tko je Laura Ris?

Ovo djelo umjetne inteligencije na Instagramu prati preko 20 tisuća ljudi. Laura je kreirana kao 22-godišnja plavuša iz Zagreba koja objavljuje klasični influencerski sadržaj - izlasci, moda, odmor... Pojavila se sredinom ožujka, a njen kreator (koji je zasad nepoznat) rekao je da joj je cilj zavladati domaćim tržištem baš kao što to čine i njezine AI kolegice diljem svijeta. 

"Laura Ris je mlada Zagrepčanka u dvadesetima. Voli izlaziti, voli modu, a naravno, kao i svi mladi, sluša i narodnjake. Zamišljena je kao djevojka željna uspjeha, a cilj joj je da u budućnosti može i živjeti od svojih objava na Instagramu. Činjenica je da danas influenceri uzimaju nerealne iznose za svoje objave, a svi znamo da to nije zahtjevan posao i da su cijene nepotrebno otišle u nebo. Laura je netko s kime testiramo tržište, ali cilj je da AI modeli sutra budu konkurentni na influencerskom tržištu i da se napokon sruše neopravdano visoke cijene", tvrdi tvorac Laure Ris, koji u testnoj fazi želi ostati u tajnosti. 

Ako ova testna faza dobro prođe, postoji mogućnost da se uz Lauru pojave i novi AI modeli te da se ozbiljno plasiraju na tržište oglašavanja. 

Laura je skoro preko noći dobila na tisuće pratitelja, a većina njih je za sada iz inozemstva. Naime, kako su ovakvi modeli na Zapadu već prilično popularni, tako su Lauri počeli stizati pratitelji iz Amerike, Francuske, Kanade, Norveške, ali i Irana, Kine i Japana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.