Provjerili smo kakve su cijene na Adventu u Osijeku i usporedili ih sa zagrebačkima

Foto: Index/Borna Jaksic/PIXSELL

NAKON što smo provjerili kakve cijene ove godine čekaju posjetitelje Adventa u Zagrebu, obišli smo i Advent u Osijeku kako bismo saznali kako stvari stoje tamo te ih usporedili.

Osječani kuhano vino mogu popiti za 3 eura (u Zagrebu je uglavnom 3.20 eura), kobasice se prodaju za 5.90 eura (u Zagrebu od 7 do 9 eura), burgeri od 5 do 9.50 eura (u Zagrebu od 8.50 eura naviše), a fritule u Osijeku koštaju 4 eura (u Zagrebu od 4 pa sve do 8.50).

Pogledajte cjenike iz Osijeka.

Advent u Osijeku

Podsjećamo, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i Mato Lukić, koji obnaša dužnost Osječko-baranjskog župana, jučer su na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi zajedno označili početak ovogodišnjeg Adventa u Osijeku, koji će trajati do 31. prosinca.

Na Trgu Jurja Križanića smještena je tradicionalna ponuda adventskih slastica i napitaka te ponuda suvenira i drugih domaćih proizvoda. U Franjevačkoj ulici nalazi se vikend-zona, gdje će se moći uživati u cjelovečernjoj zabavi uz živu glazbu poznatih hrvatskih glazbenika i sastava.

Središnji Trg Sv. Trojstva bogato je ukrašen božićnim jelkama i drugim čarobnim svjetlosnim instalacijama, dok će se i ove godine pogled na Tvrđu i ostatak grada moći doživjeti s najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.