Pogledajte što će Vučić večerati na Pantovčaku, na meniju je i pravopisna greška

Foto: Index/Igor Soban/PIXSELL

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u posjet Hrvatskoj na poziv Kolinde Grabar-Kitarović. Vučića u Zagrebu čeka gust dnevni raspored, a na kraju dana i večera na Pantovčaku kod Kolinde.

Nakon napornog dana Kolinda, Vučić i ostali Kolindini uzvanici uživat će u najukusnijim, tradicionalnim delicijama, a to pokazuje i jelovnik s Pantovčaka.

Uzvanike najprije čeka hladna plata koja se sastoji od šunke, kulena, pršuta i hrena, a uz to će tijekom predjela uživati i u siru s vrhnjem te pilećim jetricama i šampinjonima sa žara. Zatim na red stiže zagorska juha, pa izbor od tri glavna jela - pečeni zec uz heljdu s povrćem, pečena purica s domaćim mlincima ili stubička pisanica s njokima.

Uz to, uzvanici će u ponudi imati i bogat izbor salata - zelenu salatu, matovilac, radič, zelje, kukuruz te grah. Naravno, jelovnik nije mogao proći bez pravopisne greške pa umjesto radič, na popisu salata stoji radiĆ. Osim greške s radiĆem, autori jelovnika pogriješili su i u izrazima "sa vrhnjem" te "sa povrćem", trebalo bi biti "s vrhnjem" i "s povrćem". Nedostaju tu i razmaci nakon zareza, no... Vratimo se mi na hranu.

Ni deserti neće uzvanike ostaviti razočarane. Među desertima moći će birati između zapečenih štrukli, savijače od jabuka ili savijače od višanja, uz umak od vanilije. Nakon toga moći će predahnuti uz kavu ili čaj.

Naravno, cijelo to vrijeme uzvanici neće ostati žedni, već će moći uživati u bogatoj vinskoj ponudi. Za ljubitelje bijelog vina tu je Krauthaker Chardonnay Rosenberg, od crnih vina tu je Dingač vinarije Matuško, a uz desert će piti pjenušac Cattunar Senator. Naravno, prije večere dočekat će ih bogat izbor aperitiva.

Želite li odmah na mobitel primiti obavijest o svakoj novoj vijesti vezanoj uz Vučićev posjet, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Vučićev posjet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više