Energičan i pun samopouzdanja: Pogledali smo prvu javnu probu Baby Lasagne

Foto: EPA

Sudionici prvog polufinala Eurosonga 2024. u ponedjeljak popodne prvi su put izašli na scenu Malmö Arene i zajedno s voditeljicama, švedsko-američkom glumicom Malin Åkerman i švedskom komičarkom i voditeljicom Petrom Mede, pred akreditiranim novinarima i organizacijskim osobljem nastupili u redoslijedu kojim će se televizijskim gledateljima predstaviti u pravom natjecanju u utorak navečer.

Hrvatski predstavnik dobio je najveći pljesak publike

Hrvatski predstavnik i vodeći favorit ovogodišnjeg Eurosonga Baby Lasagna imao je izvanredan nastup. Energičan, prepun samopouzdanja, uz upečatljive scenske efekte i kostimografiju, vrlo profesionalno je odradio svoje tri minute i dobio najveći pljesak publike na prvoj otvorenoj probi.     

Prilično dojmljiv bio je i nastup ukrajinskog ženskog dueta Alyona Alyona i Jerry Hall s pjesmom Teresa&Maria. Kao što je i predviđeno za prvo polufinale, nastupili su predstavnici 15 zemalja te izvan konkurencije Njemačka, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo, koji već imaju osiguran nastup u subotnjem finalu.

Zanimljivo je da se Baby Lasagna nije našao među 10 izvođača koje su organizatori izdvojili kao "finaliste" nakon probnog polufinala. Ali zato je voditeljica Petra Mede, pokazujući pred kamerama što je na raspolaganju od hrane i pića u Green Roomu, u jednom trenutku rekla da se nudi i Baby Lasagna.

Predstavnice Ukrajine na probi

Severina u sklopu kolaža eurovizijskih nastupa

U pauzi koja će u utorak navečer poslužiti kako bi se televizijskim gledateljima omogućilo glasanje za njihove favorite, prikazan je kolaž eurovizijskih nastupa s etno obilježjima. Među ostalima, začulo se i nekoliko taktova Severinine Moje štikle iz 2006. i pjesme Željka Joksimovića Lane moje iz 2004. godine.

Na prvoj javnoj probi nastupili su i posebni gosti i zvijezde nekih prethodnih eurovizijskih natjecanja Eleni Foureira (Cipar 2018.), Chanel (Španjolska 2022.), Eric Saade (Švedska 2011.), Benjamin Ingrosso (Švedska 2018.) i dvostruki pobjednik Eurovizije Johnny Logan (Irska 1980. i 1987.).

Kasnije tijekom večeri u ponedjeljak na rasporedu je još jedna proba prvog polufinala, ovaj put pred gledateljima s plaćenim ulaznicama u Malmö Areni.

Pročitajte više