Pojavila se snimka 11-godišnje Meghan Markle, pogledajte kako se borila za prava žena

Screenshot: YouTube

BUDUĆA supruga princa Harryja, Meghan Markle već je kao 11-godišnja djevojčica dokazala da je sposobna za velike stvari, a sada se pojavio i video koji najbolje pokazuje koliko je inteligentna i sposobna lijepa Amerikanka.

Ona je u osnovnoj školi uspjela promijeniti jednu seksističku reklamu za deterdžent za pranje rublja nakon što ju je vidjela u sklopu projekta u kojem je sudjelovala sa svojim razrednim kolegama. Zbog svoje borbe za prava žena, prilog o tada 11-godišnjoj Meghan prikazan je u dječjoj emisiji Nick News.

Naime, zadatak malene Meghan je bio da sa svojim razrednim kolegama pogleda nekoliko TV reklama. Među reklamama je bila i jedna za deterdžent za pranje posuđa u kojoj se mogla čuti rečenica: "Žene diljem Amerike bore se s masnim loncima i tavama". Nekoliko dječaka iz njenog razreda tada je prokomentiralo da je "ženama mjesto u kuhinji", što je šokiralo malenu Meghan te je odlučila da nešto mora poduzeti.

Napisala je pismo proizvođaču deterdženta, tadašnjoj američkoj prvoj dami Hillary Clinton, odvjetnici Gloriji Allred te urednici emisije Nick News Lindi Ellerbee. Njezina borba za prava žena oduševila je Ellerbee te je ona odlučila pustiti prilog o malenoj Meghan u emisiji. 

"Nekoliko tjedana kasnije na moje iznenađenje dobila sam pisama ohrabrenja od Hillary Clinton, Linde Ellerbee i Glorije Allred. Bilo je nevjerojatno. Emisija za djecu došla je snimiti reportažu o meni, a mjesec dana kasnije proizvođač deterdženta Proctor&Gamble promijenio je reklamu. Promijenili su je iz 'žene diljem Amerike' u 'ljudi diljem Amerike'", ispričala je Meghan 2015. godine, a snimku njezinog govora podijelio je ranije na svom Facebooku Ashton Kutcher.

Pročitajte više