Pokazala kako se "savršeno" tijelo mijenja kroz različite periode

Foto: Instagram

FITNESS blogerica otkrila je kako bi njezino tijelo izgledala da je imala "savršenu" figuru prema standardima ljepote kroz povijest.

Cassey Ho, osnivačica fitness bloga Blogilates, podijelila je fotošopirane fotografije na Instagramu ne bi li pokrenula razgovore o tome kako ljudi tretiraju vlastito tijelo u odnosu na ono što je u modi.

31-godišnja fitness trenerica iz Los Angelesa, koju na Instagramu prati 1,4 milijuna ljudi, pokazala je "ideal ženskog tijela" u različitim periodima, a njezine fotografije privukle su lavinu pažnje. Za rane devedesete, primjerice, Cassey kaže kako je mršavost bila na cijeni dok smatra da je danas ideal uzak struk i veća pozadina.

Za period koji je datirala od 1400. do 1700. godine objasnila je kako su bile popularne "zaobljene žene velikih bokova i bujnih guza". "Biti nahranjen bio je znak bogatstva i statusa. Samo siromašne žene bile su mršave", napisala je.

Na kraju je objavila i jednu realnu fotografiju, na kojoj je pokazala kako joj tijelo zaista izgleda. "Zašto tijela tretiramo kao modu?" pitala se te mnoge natjerala na razmišljanje.

"Molim vas tretirajte svoje tijelo s ljubavlju i poštovanjem i nemojte podleći standardima ljepote", napisala je. "Prihvatite svoje tijelo jer ono je vaše savršeno tijelo".

Pročitajte više