Pokojni Papa s bocom pive u ruci vas poziva na party "Izvan kontrole"

REKLAMA za jedan noćni klub u Ipswichu podigla je veliku prašinu samo nekoliko dana nakon distribucije. Sporna slika oko koje su se lomila koplja pokazuje zapravo pokojnog Papu Ivana Pavla 2. kako u jednoj ruci drži pivu, dok  drugom rukom grli plavušu koja svojim odabirom odjeće sugerira svoju omiljenu vrstu zabave.

"Nekima možda plakat djeluje nevino, no jasne su mu bile konotacije koje su se željele prenijeti posjetiteljima"

Agencija za reklamne standarde zabranila je daljnju upotrebu letka zbog njegova "izuzetno uvrjedljiva sadržaja", kako ističu. Noćni klub Fire radio je tematsku večer "Izvan kontrole" koju je opisao upravo spornom slikom pokojnog Pape. "Nekima možda plakat djeluje nevino, no jasne su mu bile konotacije koje su se željele prenijeti posjetiteljima", rekla je Sheila Soltysik, tajnica kluba iz Ipswicha. Iz same Agencije također su poprilično zgroženi ovim činom.

"Ovo je stvarno otišlo predaleko, pokojnik je ovim plakatom uvrijeđen, a i vjerujemo da su ove uvrijede bazirane na vjerskoj osnovi, što je krajnje neprihvatljivo", izjavili su iz agencije. Osim što ih je zasmetala ta reklama, za koju autori tvrde da je trebala biti tek puka zezancija, a ne nikakvo vjersko vrijeđanje, "oštećeni" su razočarani jer nitko još do sada nije uputio nikakvu ispriku niti poljskim niti katoličkim zajednicama.

S.C.
Foto: Telegraph

Pročitajte više