Policajac dao kolegi svoj bubreg: "Ne želim gledati njegovu djecu kako odrastaju bez oca"

Screenshot: WKRN

OBITELJ Burrela "Chipa" Davisa, policijskog inspektora iz Nashevillea imala je samo jednu želju - da se pojavi donor bubrega. Ovom četrdesetogodišnjem policajcu i ocu dvoje djece počeli su otkazivati bubrezi, a jedina nada bila mu je transplantacija tog organa.

Njegov kolega Eric Crowder znao je sve o bolesti s kojim se Chip borio, s obzirom na to da su svakodnevno bili zajedno na terenu. Počeo je razmišljati kako da mu pomogne, a jednog dana je, bez da mu je išta rekao, otišao na testiranje kako bi vidio bi li bio podoban donor bubrega.

Kad su iz laboratorija stigli potvrdni nalazi, nije dvojio. Nakon blagdana Chipu je rekao da će mu darovati svoj bubreg.

"To što mu baš ja mogu pomoći je blagoslov", rekao je Eric.

Osim što su njih dvojica prijatelji, i njihove kćeri su bliske, a baš zato je Eric osjećao da mora pomoći kolegi.

"Ne želim gledati njegovu djecu kako odrastaju bez oca", rekao je i dodao da mu je prijatelj stalno ponavljao da to ne mora napraviti.

"Ja sam mu odgovorio da jednom kada sam odlučio učiniti nešto, povratka nema", rekao je.

Prije operacije u utorak ujutro pomolili su se u bolničkoj kapelici u Bolničkom kliničkom centru Vanderbilt.

"Policajci Davis i Crowder izašli su iz operacijske sale i sada se nalaze na odjelu za oporavak. Za sada je sve dobro. Nadamo se brzom oporavku i skorašnjem povratku poručnika Davisa na posao", poručila je njihova policijska postaja na svojim internetskim stranicama. 

Pročitajte više