Policajci koji su porodili Zagrepčanku: Bit ćemo tu za bebu i roditelje zauvijek

Foto: Luka Šangulin/Index, Video: Mia Brdarić/Index

SANDI, Lucija i Sonja nisu ni slutili kakav je dan pred njima kad su u nedjelju u 6 ujutro započeli svoju redovnu ophodnju. Ispostavilo se da će to biti dan koji nitko od njih neće moći zaboraviti cijelog života. Tijekom vožnje Savskom uočili su muškarca koji im maše i pokušava ih zaustaviti.

U dvorištu su uočili ženu u visokom stupnju trudnoće. "Odmah smo vidjeli da joj je puknuo vodenjak, primili smo je i odnijeli u dnevni boravak", pričaju policijski službenici. Sandi, policajac koji je u službi 12 godina, bio je taj koji je porodio djevojčicu.

 

Kad je djevojčica rođena, Sandi je uočio da je bebi omotana pupčana vrpca oko vrata. "Nisam htio paničariti, davati majci do znanja da nešto nije u redu. Prstom sam maknuo vrpcu, dijete je zaplakalo i uhvatilo me za prst", prisjetio se za Index. 

Nakon poroda nastavili smjenu

Sandi je otac troje djece i prisustvovao je svakom porodu svoje supruge. "Svoja tri sina volim više od sebe, od života, bio sam tri puta na porodu sa suprugom, pomoglo mi je to iskustvo jer sam prije prvog poroda prošao i tečaj", rekao je i zahvalio i kolegicama koje su i njemu i majci olakšavale čitavu situaciju.

"Bilo nam je najvažnije da dijete bude živo", kaže policajka Kolega. "Gospođa je imala potpuno povjerenje u Sandija, odmah kad ga je ugledala. Da nije imala potpuno povjerenje, tko zna kakav bi bio ishod", dodaje Sonja.

"Nije bilo sretnijih ljudi od nas, cijeli dan smo bili ushićeni i sretni. Nismo bili svjesni što se dogodilo", kažu. Nakon poroda smjenu su - nastavili. "Nema stajanja", šale se.

Ostali su u kontaktu s roditeljima. "Što god im treba, bit ćemo uz njih", poručuju.

Što su nam još rekli, pogledajte u videu.

Pročitajte više