Policija pokrenula istragu protiv Russella Branda: "Primili smo brojne optužbe"

Screenshot: Youtube

Londonska metropolitanska policija priopćila je da je pokrenula istragu protiv britanskog komičara Russella Branda (48) nakon što ga je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, piše CNN,

"Nakon istrage koju su proveli Channel 4's Dispatches i The Sunday Times, policija je primila niz optužbi za seksualne prijestupe u Londonu. Također smo primili brojne optužbe za seksualne prijestupe počinjene drugdje u zemlji i istražit ćemo ih. Nisu svi prekršaji nedavni", stoji u priopćenju policije objavljenom u ponedjeljak.

Podsjetimo, Brand je optužen za silovanje, napad i emocionalno zlostavljanje između 2006. i 2013. godine. Tada je bio na vrhuncu slave, radio je za BBC, Channel 4 i glumio u holivudskim filmovima. O optužbama se oglasio na društvenim mrežama. "Bio je ovo nevjerojatno naporan tjedan i hvala svima vama koji ste preispitivali informacije koje ste dobivali", rekao je na snimci.

Jedna od žrtvi koje su optužile Russella imala je samo 16 godina kada ju je glumac zlostavljao. Policija potiče druge potencijalne žrtve da se jave. Inače, Brand je trenutačno u braku sa spisateljicom Laurom Gallacher. Par se vjenčao 2017., a on je prije toga bio oženjen za pjevačicu Katy Perry. 

Pročitajte više