Polusestra tuži Meghan Markle zbog intervjua kod Opre, traži pola milijuna kuna

Foto: EPA

POLUSESTRA Meghan Markle tužila ju je zbog navodnih lažnih izjava u intervjuu koji su ona i princ Harry dali Opri Winfrey prošle godine.

Samantha Markle podnijela je tužbu u četvrtak na Floridi i optužuje vojvotkinju od Sussexa za klevetu "na temelju očito lažnih i zlonamjernih izjava" koje je Meghan dala u intervjuu koji su pogledali milijuni diljem svijeta. Samantha, koja s vojvotkinjom ima zajedničkog oca Thomasa Marklea, tvrdi da su Meghanine navodne laži "smišljene da unište njezinu reputaciju" i da su je podvrgle "poniženju, sramoti i mržnji u svjetskim razmjerima", navode dokumenti do kojih je došao Fox News.

Samantha tvrdi da je Meghan lagala da je "jedino dijete" i o tome kad je posljednji put vidjela Samanthu. Također tvrdi da je Meghan lagala da je Samantha promijenila prezime u Markle nakon što je Meghan počela izlaziti s princom Harryjem.

Također optužuje Meghan da je nanijela štetu reputaciji njihova oca "kako bi očuvala i promovirala lažni narativ 'od prosjakinje do princeze'". Tvrdi da je Meghan lažno ostavila dojam da je pobjegla iz siromaštva i radila da bi platila svoje fakultetsko obrazovanje na Sveučilištu Northwestern.

"Optužena nije bila prisiljena u dobi od 13 godina raditi na slabo plaćenim poslovima kako bi sastavila kraj s krajem; optužena je pohađala elitne i skupe privatne škole i satove plesa i glume u Los Angelesu koje je plaćao njezin otac. Thomas Markle je također platio njezino fakultetsko obrazovanje na Northwesternu, uključujući školarinu, stanarinu i troškove života, čak je uzeo zajmove da pokrije troškove", tvrdi Samantha.

Samantha zaključuje da je Meghanina prava životna priča izravno proturječna lažnoj priči i "izmišljenom narativu iz bajke", a traži odštetu veću od 75 tisuća dolara (520 tisuća kuna). Meghanin odvjetnik Michael Kump nazvao je tužbu "neutemeljenom" u intervjuu za Fox News Digital.

"Ova neutemeljena i apsurdna tužba samo je nastavak obrasca uznemirujućeg ponašanja. Posvetit ćemo mu minimalnu potrebnu pažnju, što je sve što zaslužuje", rekao je Kump .

Pročitajte više