Popularnog youtubera napustili sponzori nakon optužbi za zlostavljanje

Screenshot: YouTube

JEDNOG od najpopularnijih youtubera, Davida Dobrika, napustili su mnogi sponzori nakon što je njegov tim vlogera optužen za seksualno zlostavljanje. 

U jednom njegovom videu iz 2018. godine pojavljuje se djevojka, tada 20-godišnjakinja, koja je ranije ovog mjeseca izjavila kako ju je Dobrikov prijatelj i suradnik Dominykas Zeglaitis tada napio i silovao. Iako Dobrik od 2019. godine ne surađuje s Zeglaitisom, ova je optužba imala velikog utjecaja na njegov posao. 

24-godišnjak, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 47 milijuna kuna, ostao je zbog ovih optužbi bez sponzorstva Dollar Shave Cluba, EA Sportsa, DoorDasha i HelloFresha, a jedan od najvećih sponzora, SeatGeek, još uvijek razmatra budućnost suradnje s Dobrikom. 

Dobrik se povukao i iz projekta koji je sam stvorio, aplikacije za dijeljenje fotografija Dispo, kako ova afera ne bi utjecala na rast i razvoj projekta, piše US Magazine. 

Youtuber je objavio i video u kojem se ispričava svima kojima je prouzročio probleme, a neki su ga napali da mu nije zaista žao zbog toga što se dogodilo, nego zato što je dospjelo u javnost.

Iako je sporni video iz 2018. godine izbrisan dan nakon objavljivanja, skupio je u tom vremenu pet milijuna pregleda, a Davidovi su sponzori zaključili da je to dovoljno da mu otkažu izdašne ugovore. 

Pročitajte više