Posedarje: Dvojica braće i roditelji napali policajce pri uhićenju

ZADARSKA policija priopćila je danas da su noćas u Posedarju braća T.K. (27) i J.K. (32) te njihovi roditelji prijetili, vrijeđali i napali policajce kad su ih pokušali uhititi zbog remećenja javnog reda i mira..

Prvo je T.K. nakon remećenja javnog reda i mira na mjesnom trgu vrijeđao a onda i sjekirom napao policajce.

Njegov brat J.K. (32) udario je policajca nekoliko puta u glavu, a u u napadu su sudjelovali i njihovi roditelji koji su oštetili službeno vozilo, navodi se u današnjem priopćenju zadarske Policijske uprave.

U napadu na policiju T.K. je zaprijetio da će baciti bombu pa su se policajci povukli i ubrzo blokirali njihovu obiteljsku kuću. Jutros u 6,30 sati policija je počela s uhićenjem osumnjičenika u njihovoj kući u Posedarju, kad im je T.K. zaprijetio i pištoljem.

U odbijanju napada i uhićenju uporabljena je sila - tjelesna snaga, gumena palica i sredstva za vezivanje - pa je troje osumnjičenika ozlijeđeno. Sprovedeni su u policijsku postaju gdje im je ukazana liječnička pomoć.

U policijskom priopćenju navodi se da je u tijeku ocjena ozljeda i kriminalistička obrada zbog utemeljene sumnje da su počinili kažnjiva djela napada na službenu osobu, sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti te uništenja i oštećenja tuđe stvari. Nakon toga osumnjičenici će biti sprovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više