Evo gdje slikati najbolje fotke na Adventu u Zagrebu

Video: Index

VEDRI blagdanski duh ove se godine vratio u grad. Advent Zagreb očarat će vas i zaintrigirati na različite načine. Probudit će u vama radost i potaknuti vas na istinsko proživljavanje prave božićne bajke. Ove godine pojedine su lokacije posebno osvojile srca tisuća posjetitelja, a mi smo za vas izdvojili neke. Posjetili smo najljepše lokacije zagrebačkog Adventa te saznali gdje možete napraviti najbolje fotke. U videu ispod pogledajte kako nam je bilo.

Polarni san u Tunelu Grič jedna je od najpopularnijih atrakcija, a simbolizira trenutak između prošlosti i budućnosti te stvara osjećaj prolaska kroz neobičnu ledenu spilju punu zaigrane svjetlosti. Romantična adventska priča stvorena je u Mjesečevom vrtu, u Parku Bele IV. Tisuće lampica probudile su ovaj skriveni gornjogradski park iz zimskog sna te ga pretvorile u lijepu božićnu bajku koju krasi osvijetljeni Mjesec, brojne zvjezdice te magično Mjesečevo cvijeće.

Čudesnoj atmosferi Adventa uvelike pridonosi i Zimski nokturno u Parku Grič, gdje se spojem lampica i svjetlosnih instalacija u kombinaciji s noćnim skladbama naglašava prava ljepota i čar parka. Na platou Gradec očekuje vas Baš naš Advent, gdje možete vidjeti zanimljivu igru boja te interaktivnu scenografiju punu dekoracija, zbog koje ćete se ponovno zaljubiti u Božić.

"Jako je lijepo. Lijepo je okićeno i više su se potrudili nego dosad", rekla nam je jedna posjetiteljica. Drugi posjetitelj dodao je kako je "baš jako lijepo i isplativo doći na Advent".

Ako se želite odmoriti od šetnje centrom grada, nakon Trga bana Jelačića, na kojem se nalazi veliko božićno drvce i mnoštvo ukrasa, posjetite Advent na Zrinjevcu. Ta klasična zagrebačka lokacija idealna je za druženje s prijateljima uz odličnu hranu i piće. Jedan od zaštitnih znakova Adventa Zagreb je i Ledeni park na Tomislavcu koji je i ove godine uspio postati središte naše božićne bajke. 

Ako još niste, požurite na Advent Zagreb, uživajte u božićnom ugođaju i napravite najljepše fotke!

Sadržaj donose Index i Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više