Poslušajte skladbu Franke Batelić s kojom planira pohod na Doru

NAJVEĆA mlada nada hrvatskog glazbenog svijeta, Franka Batelić, predstavila je svoju pjesmu s kojom će nastupiti na ovogodišnjoj "Dori". "Pjesma za kraj" naziv je skladbe s kojom će lijepa Franka pokušati zaintrigirati publiku i ostvariti pobjedu. U slučaju da pobjedi to joj neće biti prvi nastup pred europskom publikom. Naime, Franka je pobijedila na prošlogodišnjem OGAE Song Contesta, koji se održao u Španjolskoj. OGAE je, zapravo, međunarodni fan klub Eurovizije, koji ima svoje ogranke u 37 europskih zemalja i od 1984. godine organizira samostalno natjecanje.

Franka je već jednom bacila Europu na koljena

Naša Franka sa svojom pjesmom "Ruža u kamenu" osvojila je članove OGAE mreže koja okuplja ljubitelje Eurosonga čiji je cilj širenje nacionalne popularne glazbe diljem svijeta. Hrvatska predstavnica ostavila je iza sebe 27 natjecatelja i sa 164 ostvarena boda pokosila sve koji su se popeli na pozornicu u Zaragozi. Upravo ta pobjeda  je prva pobjeda Hrvatske na natjecanju ovakve vrste. Frankinu "Ružu u kamenu" za predstavnicu hrvatske odabrali su članovi OGAE Hrvatska što se pokazalo kao pun pogodak.

Franka ima mnogo planova. Prije Dore će snimiti spot za ''Pjesmu za kraj'', a nakon toga, s ekipom odmah uskače na pripreme za HRF. Naravno, jako joj je bitno opravdati povjerenje koje su joj ukazali slušatelji preko 60 radijskih postaja umreženih u emisiji HrTop 20, pa će, ova godina biti u znaku nastupa, spotova i dobre zabave uz njezine pjesme. "Ovom prilikom bih se još jednom željela zahvaliti svima koji me podržavaju i glasuju za mene na top listama diljem Hrvatske. Oni su mi najbitniji" rekla je Franka.
 
Frankin album bi trebao izaći negdje polovicom godine. Na njemu radi već spomenuta ekipa - Boris Đurđević, Miro Buljan i Nenad Ninčević, uz pokoje skladateljsko iznenađenje.  ''Pjesma za kraj'' pjesma je na kojoj će se predstaviti na Dori, a koju su skladali Boris Đurđević i Miro Buljan, tekst je napisao Nenad Ninčević, a aranžman potpisuje Boris Đurđević.

"Najbitnije nam je da se pjesma svidi slušateljima i gledateljima"

''Pjesma za kraj'' je moderni plesni pop, ljubavne tematike.  Što se tiče plasmana na Dori, Franka i nema neka velika očekivanja. 'Ja sam vam više osoba koja želi dati sve od sebe, napraviti posao maksimalno korektno, pa što bude. Zapravo, najbitnije nam je da se pjesma svidi slušateljima i gledateljima. Osvojeno mjesto je, na kraju priče, manje važno ako top liste pokažu da se pjesma kod fanova "primila", poručila je skromna Franka.

S.C.

Pročitajte više